22 Eylül 2024 Pazar

Nijeryalı göçmen İtalya'da katledildi: Emniyet ırkçılık yok dedi

İtalya'da seyyar satıcılık yapan ve geçirdiği kaza nedeniyle koltuk değneğiyle yürüyen Nijeryalı Ogorchukwu İtalyan Ferlazzo tarafından, kendisinden bir şeyler satın alması için ısrarcı olduğu için katledildi. Emniyet olayın ırkçı saiklerle gerçekleşmediğini öne sürerken, etrafta bulunan çok sayıda kişi katliamı önlemek yerine telefonla çekim yapmayı tercih etti. 

İtalya/Civitanova Marche'de sokakta seyyar satıcılık yapan Nijeryalı Alika Ogorchukwu, kentin en işlek caddelerinden olan Umberto I'de İtalyan Filippo Claudio Giuseppe Ferlazzo tarafından katledildi. 

Basında yer alan görüntülere göre geçirdiği kaza nedeniyle koltuk değneğiyle yürüyen  Ogorchukwu'yu İtalyan Ferlazzo önce koltuk değneğiyle darp ederek yere düşürdü, ardından kafasını yere vurdu.

"İnsan öldürmekten" göze altına alınan Ferlazzo ilk ifadesinde göçmen işçiyi "fazla ısrarcı olduğu ve kız arkadaşını rahatsız ettiği" iddiasıyla öldürdüğünü söyledi. 

Macerata Emniyeti ise katliamın ırkçı saiklerle değil sokak satıcısının kendisinden bir şey satın alma ısrarına verilen anormal bir tepki olarak gerçekleştiğini öne sürdü. 

Öte yandan etrafta bulunan çok sayıda kişi Nijeryalı Alika Ogorchukwu'nun katledilmesini önlemek yerine kameraya çekmeyi tercih etmesi ise dikkat çekti.