16 Eylül 2024 Pazartesi

Nevşehir'de Kürt işçilere ırkçı saldırı

Nevşehir'de 11 Kürt işçi Amedspor forması bahane edilerek ırkçı faşist saldırıya uğradı. Jandarma saldırıya uğrayan işçileri gözaltına alırken, gözaltında darp etti. 10 işçi serbest bırakılırken silahla yaralanan 1 işçi halen gözaltında. 

Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Aksalur Mahallesi'nde güneş enerjisi tesisi montajında çalışan 11 Kürt işçi dün akşam silahlı, bıçaklı, demirli ve sopalı bir grup tarafından saldırıya uğradı. 

Saldırının gerekçesi ise işçilerden birinin üzerinde bulunan Amedspor forması. Tesisin kapısının önünde oturduğu sırada Kürt işçi bir köylü tarafından, "terörist misin o formayı giyiyorsun" sözleriyle hakarete uğradı. 

İkili arasında çıkan tartışmanın ardından köylü, yanına kalabalık bir grup alarak tesisi bastı. "Sizi burada yaşatmayacağız, teröristleri istemiyoruz" ırkçı söylemler ve tehditlerle gerçekleşen saldırıda bir Kürt işçi silahla yaralandı, bıçakla yaranlananlar, kafası yarılanlar oldu. Buna rağmen jandarma saldırıya uğrayan 11 Kürt işçiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Kürt işçilerden "silahın kime ait olduğunu öğrenmek" gerekçesiyle gözaltında darp edilenler oldu. İfadelerin ardından 10 işçi serbest bırakıldı, işçiler önce Kayseri'ye oradan da Diyarbakır ve çevre illere gönderildi. Yaralanan işçi ise serbest bırakılmadı. 

YARALANAN İŞÇİ TUTUKLANDI
Karakolda ifadesi alınan Edip Bozkurt, savcılığa çıkarılmak üzere Ürgüp Adliyesi'ne götürüldü. Burada da saldırıya ilişkin ifade veren Bozkurt, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, Bozkurt'un birini bıçakladığına dair üç kişinin ifade verdiğini ileri sürerek, hakkında tutuklama kararı verdi.

Irkçı saldırıyı gerçekleştirenlerin tutuklanmadığına dair bilgiye ise ulaşılmadı.