27 Eylül 2024 Cuma

Netanyahu BM kürsüsünden işgal planlarını anlattı

Filistin topraklarını "İsrail" olarak gösteren haritayla BM kürsüsünde konuşma yapan Netanyahu, işgal planlarını anlattı. Netanyahu, emperyalistlerden aldığı güçle "Biz kazanıyoruz" iddiasında bulundu.

Gazze'de 42 bine yakın insanı katleden, bir haftadır Lübnan'ı bombalayan ve bir yılda 200'ün üzerinde Birleşmiş Milletler çalışanını öldüren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, BM kürsüsünde elinde işgal haritasıyla konuştu. "Biz kazanıyoruz" dedi.

Birçok ülke heyeti konuşma sırasında protesto ederek salondan ayrılırken, Netanyahu'nun elinde tuttuğu haritada Gazze ve Batı Şeria'nın "İsrail'e" dahil edilmiş olduğu haritayla konuşması dikkat çekti.

Ateşkes tekliflerini reddeden Netanyahu, İsrail'in "kendisini yok etmek isteyen vahşi düşmanlar" karşısında yaşam mücadelesi vermesine rağmen barış arayışında olduğunu iddia etti.

Konuşmasında İran'ı da hedef alan Netanyahu, kendisini Tahran'a karşı yedi cephede savunduğunu ileri sürdü. Netanyahu, "İran'da İsrail'in uzun kolunun ulaşamayacağı hiçbir yer yoktur. Ve bu tüm Ortadoğu için geçerli" tehditlerinde bulundu.

Netanyahu, "Bu toplantıya ve bu salonun dışındaki dünyaya bir mesajım daha var: Biz kazanıyoruz" dedi.