7 Eylül 2024 Cumartesi

Netanyahu ABD Kongresi'nde konuştu: Neredeyse hiç sivil öldürmedik

Davet edildiği ABD Kongresi'nde dakikalarca ayakta alkışlanan siyonist savaş suçlusu Benjamin Netanyahu, Refah'ta neredeyse hiç sivil öldürmediklerini iddia etti, ABD'ye İsrail'e verdikleri güçlü destekten ötürü teşekkürlerini sundu.

İsrail'in Filistin'e dönük soykırım ve işgal saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana kesintisiz olarak devam ederken, siyonist savaş suçlusu ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en temel yasama organlarından olan ABD Kongresi'nde ağırlandı.

Netanyahu, başkent Washington'da bulunan kongre salonuna girerken kongre üyeleri dakikalarca ayakta alkışladı.

REFAH'TA HİÇ SİVİL ÖLDÜRÜLMEDİĞİNİ SAVUNDU
Netanyahu, yaptığı konuşmada, siyonist İsrail ordusunun saldırılarına devam ettiği Gazze Şeridi'nin Refah kentinde "neredeyse hiç sivil öldürmediklerini" savundu.

Netanyahu, kısa bir süre önce bölgedeki İsrailli bir komutanın kendisine Refah'ta gerçekleştirilen "operasyonlarda" öldürülenlerin "neredeyse hiçbirinin sivil olmadığını" söylediğini belirterek, bunu Refah'ta sivillerin katledilmediğine bir kanıt olarak sundu.

Filistin direniş örgütlerinin 7 Ekim 2023 tarihindeki Aksa Tufanı harekatının, ABD'deki 1941 Pearl Harbor ve 2001 İkiz Kule saldırılarına benzediğini savunan Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'a Gazze saldırılarında İsrail'e verdiği destek ve "gururlu bir siyonist" olduğunu söylemesinden dolayı teşekkür etti.

ABD ÜNİVERSİTELERİNDEKİ ÖĞRENCİLERİ HEDEF ALDI
ABD üniversitelerinde Filistin'deki soykırıma karşı küresel intifadayı büyüten öğrencilere "İran'ın kullanışlı aptalları" diyen Netanyahu, ABD vatandaşlarının büyük çoğunluğunun "Hamas propagandasına kanmadığını" savundu.

İran'a karşı koymak için bölgesel bir ittifakın gerekli olduğunu öne süren Netanyahu, önerdiği yeni ittifakın isminin İbrahim Anlaşmaları'na atıfla "İbrahim İttifakı" olması gerektiğini savundu.

Lübnan'dan Gazze'ye ABD'nin her cephede İsrail'in arkasında olduğunu bildiklerini söyleyen Netanyahu, hem Demokratlara hem de Cumhuriyetçilere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

'GAZZE, SİVİL ÖLÜMLERİN EN DÜŞÜK OLDUĞU YERDİR' İDDİASI
Netanyahu, İsrail'in Gazze'de sivil kayıplarını önlemek için "uluslararası hukukun gerektirdiğinin de ötesine geçtiğini" iddia etti.

Netanyahu, Gazze'de, sivillerin öldürülmesi ile ilgili açıklamaların "yalan" olduğunu öne sürerek, "Duyduğunuz tüm yalanlara rağmen Gazze, şehir savaşları tarihinde savaşmayan sivillerin savaşanların kayıplarına göre en düşük olduğu yerdir" iddiasında bulundu.

RASHIDA TLAIB'DEN PROTESTO
Netanyahu'nun konuşması sık sık Kongre üyelerinin alkışlarıyla kesilirken, salonda oturan Filistin asıllı ABD Kongresi üyesi Rashida Tlaib'in protesto için "soykırım suçlusu" ve "savaş suçlusu" yazan pankartları havaya kaldırdığı görüldü.