4 Ekim 2024 Cuma

Nefret saldırısına karşı #LGBTİHaklarıİnsanHaklarıdır kampanyası

İçişleri Bakanı Soylu ve İstanbul Valiliği'nin açıklamalarının ardından Twitter'da "#LGBTİHaklarıİnsanHaklarıdır" etiketiyle kampanya başlatıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde 'Kabe fotoğrafının yere serilmesi' iddiasıyla başlatılan soruşturmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "4 LGBT sapkını gözaltına alındı" ve İstanbul Valiliği'nin "LGBTİ bayrakları ele geçirildi" açıklamalarının ardından Twitter'da "#LGBTİHaklarıİnsanHaklarıdır" etiketiyle kampanya başlatıldı.

LGBTİ+ ve kadın örgütlerinin yanı sıra çok sayıda kişinin destek verdiği kampanyada "Alşın gitmiyoruz", "Ben yaşadıkça sen çıldır","Onlar suç işliyor, biz yaşamı savunuyoruz" gibi paylaşımlar yapıldı.

ESP: Sözle veya görselle dini değerleri aşağılamak diye bir suç olamaz. Aslolan ifade özgürlüğüdür. Kaldı ki LGBTİ+ bayrağı asla bir hakaret değildir. Boğaziçi'deki tek saldırgan ihbarcılar ve dinsel gerici hezeyanları kışkırtıp öğrencileri gözaltına alan faşizmdir.

SKM Sözcüsü Deniz Aktaş: LGBTİ+ları nefret söylemleri ile hedef göstermek, yok saymak korkunuzun büyüklüğündendir. Her saldırınız size mücadele olarak geri dönecek. Alışın LGBTİ+lar vardır, nefret üretenler yok olacak!

ÖGK: LGBTİ+ olmak suç değildir! LGBTİ+ düşmanlarına karşı hayatımızı, üniversitelerimizi savunmaya devam edeceğiz. Nefrete inat yaşasın hayat

Çatlak Zemin: Köpürtülen, devlet kademelerince desteklenen LGBTİ+ nefretinin, yaşam hakkı tanımayan bu tehlikeli hedef gösterme ortamının karşısında, özgürlüklerin yanındayız. #alışıngitmiyoruz

Feminist Gündem: Eline yüzüne bulaştırdığı her şeyden LGBTİ+'ları hedef göstererek, "değerler" adına insanların hayatlarını tehlikeye atarak sıyrılma siyasetinin de bir miadı var. Ülkeyi yönetenlerin görevi şiddeti kışkırtmak değil şiddetten korumak. Boğaziçi yalnız değil, #BoğaziçiSusmayacak!

Kadınlar Birlikte: Öğrencileri, LGBTİ+ları hedef gösterenler şiddete çağırıyor, nefreti körüklüyor. Bunu devleti yönetenler, korumakla yükümlü olanlar yapıyor. Esas suç olan bu. Arkadaşlarımızın başına gelebilecek her şeyden sorumlusunuz.

İTÜ Cins Arı: Boğaziçi'nde yaşanan olayları, LGBTİ+ fobiyi yaymak için araç olarak kullanarak, sosyal medya da nefret söyleminde bulunan söylemlerin karşısındayız, haksız yere gözaltına alınan arkadaşlarımızın yanındayız!

Bitopya: Devletin sorumluluğu LGBTİ+'ları şiddete açık hale getirmek, varoluşlarını ve hak savunusunu suç unsuru olarak göstermek değil, LGBTİ+'ların en temel haklarını güvence altına almaktır. Alışın, buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz! #LGBTİhaklarıinsanhaklarıdır

Gençlik Meclisleri: Kendi sapkınlığınızı bizim onurumuzla karıştırmayı kesin! Nefret söylemlerinize boyun eğmeyeceğiz. Yeter ki onursuz olmasın aşk...