22 Eylül 2024 Pazar

Necmettin Giritlioğlu katledilişinin 50. yılında anıldı

Dev Yapı-İş Sendikası, 50 yıl önce katledilen Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Necmettin Giritlioğlu'nu andı.

DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası, Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Necmettin Giritlioğlu'nun katledilişinin 50. yılında Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube binasında yaptığı etinlikle andı.

Anma etkinliği saygı duruşu ve sinevizyon gösterimiyle başladı. Anmada konuşan Dev Yapı-İş Örgütleme Sorumlusu Şahin Uçar, Giritlioğlu'nu anarak, verdiği mücadelenin bugün bile kendilerine yol gösterdiğin ifade etti. Uçar, Giritlioğlu'nun seçildikten sonra sermaye gruplarının ve bu gruplarla birlikte hareket eden bazı çevrelerin hedefi olduğunu ve daha sonra da katledildiğini kaydetti. Giritlioğlu'nun verdiği mücadele ile işçi hareketine ivme kazandırdığını söyleyen Uçar, bugün de işçilerin sendika bünyesinde örgütlenerek, bu mücadeleyi sürdürdüğünü belirtti.

'NECMETTİN GİRİTLİOĞLU'DAN HASAN OĞUZLARA BU MÜCADELE SÜRÜYOR'
Ardından söz alan Dev Yapı-İş Örgütleme Sekreteri Berat Kaşkaloğlu da işçilerin dünden bugüne yaşadıkları sorunlara değindi. Dünyanın her yerinde baş gösteren koronavirüs salgınıyla birlikte birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de özellikle inşaat işçilerinin zor koşullarda çalıştırıldığını kaydeden Kaşkaloğlu, bu şartlardan ötürü yüzlerce işçinin yaşamını yitirdiğini ve binlerce işçinin ise işsiz kaldığını söyledi. Bu durumun AKP iktidarının daha baskıcı bir rejim haline gelmesinden kaynaklandığını ifade eden Kaşkaloğlu, "Bu otoriter siyasal rejimi görmezden gelemeyiz. Bunun için önümüzdeki dönemde her inşaatta ayrı ayrı örgütlenip, bu hukuksuzluklara karşı mücadele edeceğiz. Giritlioğlu'ndan Hasan Oğuz'lara bu mücadele sürüyor" diye konuştu.