22 Eylül 2024 Pazar

Neçîrvan Barzani Erdoğan'la görüştü

Güney Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçîrvan Barzani, Antalya'da düzenlenen 3'üncü Diplomasi Forumu'na katılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.

Türk devletinin Rojava, Şengal, Süleymaniye, Behdinan'a dönük saldırıları sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da düzenlenen 3'üncü Diplomasi Forumu'nda Güney Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçîrvan Barzani ile görüştü. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katıldı.

Türk devletinin çok sayıda saldırı ve sınır ihlaline tepki göstermeyen Güney Kürdistan yönetimi, Türk devleti ile diplomatik, ekonomik, askeri, siyasi iş birliğini sürdürdü. Son birkaç gün içerisinde ise SİHA ile Rojava'da Sotoro (Süryani İç Güvenlik Güçleri) araçları hedef alındı, saldırı sonucu 3 Sotoro savaşçısı yaşamını yitirdi. Şengal'de Şehit Aileleri Kurumu aracı SİHA ile hedeflendi ve saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi. Süleymaniye'de Dr. Sabri Toprak silahlı saldırıyla katledildi. Son olarak Süleymaniye'nin Kelar ilçesinde bir ev SİHA ile hedef alındı.