20 Eylül 2024 Cuma

'Narges Muhammedi ile dayanışmayı büyütelim'

6 Kasım'da Evin Hapishanesi'nde açlık grevine başlayan aktivist Narges Muhammedi için AKD ve SKB dayanışma çağrısında bulundu.

İran'da kadınlara yönelik baskıya karşı, insan hak ve özgürlüğü için verdiği mücadele nedeniyle 2023 Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen aktivist Narges Muhammedi, 6 Kasım'da tutulduğu Evin Hapishanesi'nde açlık grevine başladı. Sağlık sorunları yaşayan Muhammedi, başörtüsü takmayı reddettiği için hastaneye götürülmemişti.

Avrupa Kadın Dayanışması (AKD) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Muhammedi ile dayanışma çağrısı yaptı.

AKD: NARGES MUHAMMEDİ İLE DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM
AKD'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Nobel Barış Ödülü alan Narges Muhammedi Tahran hapishanesinde açlık grevinde. 6 Kasım Pazartesi günü başladığı açlık grevinde talebi 'tutukluların sağlık sorunları çözülsün ve kadınlara zorla peçe takmaya son verilsin.' Narges Muhammedi'nin bu talebini tüm Avrupa ülkelerinden kadınlara, kamuoyuna taşıyalım! Gerici, Molla İran rejimine bu taleplerin uygulanması için baskı yapalım! Narges Muhammedi ile kadın dayanışmasını büyütelim!"

SKB: NARGES MUHAMMEDİ YALNIZ DEĞİLDİR
Avrupa SKB ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Tahran hapishanesinde tutuklu Nobel Barış Ödülü alan Narges Muhammedi 6 Kasım Pazartesi günü açlık grevine başladı. Narges Muhammedi, açlık grevine girmesinin nedenini 'tutuklular her türlü sağlık hakkından faydalanmalı ve kadınlara peçe takma zorunluluğuna son verilmeli' talebiyle açıkladı. Bu talebi dünyanın her yerinde kadınlara, halklarımıza duyuralım! Gerici İran rejiminin bu talebi derhal hayata geçirmesini isteyelim. Narges Muhammedi yalnız değildir! Yaşasın kadın dayanışması!"