21 Eylül 2024 Cumartesi

Nancy'de 33 düş yolcusu ve Kutsiye Bozoklar anıldı

Nancy'de Young Struggle ve TSP Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusu ve komünist önder Kutsiye Bozoklar'ı andı.

Fransa'nın Nancy kentinde sosyalist gençlik örgütü Young Struggle ve Tutsakların Sesi Platformunun (TSP) çağrısı ile 33 düş yolcusu ve Kutsiye Bozoklar anıldı. Etkinlik alanına "Justice Pour Suruç, Justice Pour Tous" yazılı ve 33'lerin resimlerinin olduğu pankart asıldı. Şehitler anısına karanfiller konuldu ve mumlar yakıldı.

Nancy Parc d'Agrément'da yapılan anma 20 Temmuz 2015'te Türk devleti ve DAİŞ işbirliğiyle Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusu ve özgürlük, devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başladı.

Anmada söz alan Young Struggle temsilcisi, Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusunun anılarına bağlı kalınacağını, "Suruç için adalet, herkes için adalet" talebini yükseltmeye devam edeceklerini ve katillerden mutlaka hesap sorulacağını belirtti. Konuşma, "20 Temmuz gençliğin hesap sorma günüdür. Umudu birlikte canlı tutalım" sözleri ile sonlandırdı.

Anmada söz alan TSP temsilcisi de Suruç'un planlı bir devlet katliamı olduğunu, esas hedeflerinin devrimci mücadeleyi boğmak olduğunu ve faşist saray rejiminden mutlaka hesap sorulacağını belirtti. Anmada katılımcılar da söz alarak sürece ilişkin görüşlerini belirtti.

Anmada, "Geçmişine sahip çıkmayanların geleceği inşa edemeyecekleri" vurgulandı.

Anma etkinliği, Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusunun düşlerinin mutlaka gerçekleştirileceği ve komünist önder Kutsiye Bozoklar yoldaşın "hep aynı inatla mücadeleye devam edeceğiz" sözleri ile sonlandırıldı. Etkinlikte "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganı atıldı.