21 Eylül 2024 Cumartesi

Nakliyat-İş'ten göçmen ve mülteci düşmanlığı

Nakliyat-İş sendikası emperyalistlerin çıkardığı savaşlarda katledilmemek ve daha iyi bir gelecek kurma umuduyla Türkiye'ye gelen mültecileri hedef aldı. Bir sendikanın mülteci işçileri örgütleyerek onların da hakları için mücadele etmesi gerektiğini unutan Nakliyat-İş, yalnızca Türk işçilere sınıf mücadelesini hak gördü.

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, sınıf mücadelesini ırk ayrımı gözetmeksizin yürütmesi gerekirken mülteci ve göçmen işçileri hedef alarak nefret pompaladı.

İstanbul'daki ABD Baş Konsolosluğu önünde açıklama yapacaklarını duyuran sendika, emperyalistlerin çıkardığı savaşlarda katledilmemek için ülkelerini terk etmek zorunda kalan, Türkiye'de ırkçılık ve nefret söylemlerine maruz kalan, katledilen, işkence gören mültecileri hedef aldı.

Ülkedeki açlık ve yoksulluğun sebebinin AKP-MHP iktidarının işçi ve halklar düşmanı neoliberal politikaları olduğunu da yok sayan Nakliyat-İş, ucuz emek gücü olarak kullanılan, açlık ve yoksulluk maaşına mahkum edilen, iş yerinde taciz, tecavüz ve işkence dahil her türlü kötü muameleye maruz kalan mülteci işçileri örgütlemek ve hakları için mücadele etmek yerine sırt çevirme çağrısı yaptı.

Nakliyat-İş Sendikası, sınıf mücadelesini yalnızca Türk işçilere hak gördü.