20 Eylül 2024 Cuma

Nakliyat-İş: Yunus Emre Göçer'in katili iade edilsin

Motokurye Yunus Emre Göçer'i katleden ve ülkeden kaçan Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un ülkeye iadesini talep eden Nakliyat-İş Sendikası, bu cinayetin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'in Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un aracıyla katledilmesine ve katilin ülke dışına kaçmasına tepki göstermek amacıyla Sapphire İş Merkezi'nde bulunan Fahri Somali Konsolosluğu önünde eylem düzenledi.

"Motokurye Yunus Emre Göçer'in katili iade edilsin" pankartı açılan eyleme çok sayıda siyasi parti ve emek örgütü temsilcisi katıldı.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, motokurye Yunus Emre Göçer'in trafik cinayetinde katledilmesini protesto etmek ve katliamdan sorumlu olan katilin iadesini istemek için buraya geldiklerini söyledi.

30 Kasım'da Avrasya Tüneli çıkışında Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un çarpması sonucu Göçer'in katledildiğini ifade eden Küçükosmanoğlu, trafik kazası sonrası Göçer'in hastaneye kaldırıldığını, polis tutanağının ise Mohamud'un beyanları doğrultusunda, Göçer'i sorumlu gösteren biçimde hazırlandığını aktardı.

Mohamud'un gözaltına alındığı sürede yüzde yüz kusurlu olduğunu gösteren kamera kayıtlarının ortaya çıktığını ancak Mohamud'un ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldığını ifade eden Küçükosmanoğlu, Mohamud'un 2 Aralık'ta ülkeyi terk ettiğini belirtti.

İki çocuk babası Yunus Emre Göçer'in 6 Aralık'ta hastanede yaşamını yitirdiğini ifade eden Küçükosmanoğlu, "Ortada yargının ve siyasi güçlerin dahil olduğu kanunsuz, hukuksuz, insanlık dışı bir olay var" ifadelerini kullandı.

Göçer'in eşine ilk olarak Yunus Emre Göçer'in intihar ettiğinin söylendiğine dikkat çeken Küçükosmanoğlu, "Ortada bir senaryo var ve bu senaryoyla cinayetten sorumlu olan Somali Cumhurbaşkanının oğlunun aklanması var. Biz bunun örtbas edilmesine izin vermeyeceğiz. Gerçeklerin ortaya çıkması için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu cinayetin biz sendika olarak peşini bırakmayacağız. Katilin iadesi için gereken her türlü sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Eylem boyunca "İşçiyiz haklıyız kazanacağız", "Yunus Emre Göçer'in katili iade edilsin", "İnsanca çalışmak istiyoruz", "Artık yeter ölmek istemiyoruz", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganları atıldı.