4 Ekim 2024 Cuma

'Müzikli eğlence mekanları ya açılsın ya da müzisyenlere destek verilsin'

İzmir Buca'da müzisyen Erdem Topuz'un ekonomik zorluklar nedeniyle intihar etmesiyle ilgili açıklama yapan İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, "Sanatçılara daha fazla maddi destek sağlansın" dedi.

İzmir Seyyar Esnaflar Meclisi ve İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, cumartesi günü Buca'da müzisyen Erdem Topuz'un ekonomik zorluklar nedeniyle intihar ettiğini hatırlatarak; "Artık bu işe bir çözüm bulunsun, intiharlar durdurulsun. Yaşananların nedeni ekonomik sıkıntılar. Artık ya belirli koşullarda işletmeler çalışsın ya da sanatçılara daha fazla maddi destek sağlansın" dedi.

Son 2 ayda 2 müzisyenin aynı nedenle intihar etmesinin aslında bir imdat çığlığı olarak görülmesi gerektiğini belirten Laçin, "Müzikli eğlence mekanları pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı. İzmirli müzisyen arkadaşımız Erdem Topuz, 11 aydır bir yandan işsizlikle bir yandan pandemi ile sürdürdüğü mücadelede gerek borçlarını ödeyemediği gerekse 2 çocuğunun geçimini sağlayamadığı için yaşamını sonlandırdı. Tüm Türkiye'ye ders olacak bir ahlaki sorumlulukla aramızdan ayrıldı. Birkaç bin liralık borcunu ödeyememenin utancını ise tüm zenginlere ve suskun kalanlara bıraktı" dedi.

Türkiye'nin güvencesiz çalışanları olarak müzisyenler, seyyar satıcılar, işportacılar, ayakkabı boyacıları, hamallar ile 6 milyon esnaf adına bu gidişe "dur" dediklerini kaydeden Laçin, "Komşumuz açlıktan intihar edecek noktaya gelmişken bizler üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiremediğimiz için tüm insanlıkla bu utancı paylaşıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve siyasetçilere de seslenen Evren Laçin şunları söyledi: "Valilerimiz, belediye başkanlarımız ve siyasetçilerimiz bir an önce gerçekleri görmeli, tedbir almalı ki dünyanın 20'nci büyük ekonomisi olan bu ülkede bakkalımız, seyyar esnafımız, müzisyenimiz, sanatçımız artık intihar etmesin. Bir an önce eğlence mekanları pandemi kuralları çerçevesinde hizmet vermeye başlasın. Eğer yasaklar sürecekse de sanatçımıza, seyyar esnafımıza daha fazla maddi destek sağlansın. Umarız bu son olur ve benzer yürek yakan haberlerle karşılaşmayız."