13 Ekim 2024 Pazar

Muş Belediyesi 'hayvan katliamına hazırlanıyorlar' haberini yalanladı

AKP'li Gebze Belediyesindeki hayvan katliamının ardından DEM Partili belediyelerin hayvan katliamına hazırladığı yönünde haberler yayınlanmaya başladı. Asılsız haberlerle ilgili açıklama yapan DEM Partili Muş Belediyesi, Keta-Control ilacı alımının AKP'li belediye döneminde yapıldığını duyurdu. Belediye yönetiminin "kısırlaştır, aşılat, küpele ve yerinde yaşat" anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

AKP'li Gebze Belediyesindeki hayvan barınağında yaşanan katliamın ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partili (DEM Parti) belediyeleri karalama amacıyla haberler ve sosyal medya paylaşımları yapılmaya başlandı. Gerçek Gündem'de Rıfat Kırcı imzasıyla yayımlanan haberde DEM Partili Muş Belediyesi'nin hayvan katliamına hazırlandığı iddia edildi.

Muş Belediyesi Hayvan Bakım Hizmetleri Müdürlüğü'nün 9 ay içinde 620 adet Keta-Control ve 230 adet Control ilacı aldığı öne sürülen haberde, hayvan katliamı hazırlığı yapıldığı öne sürüldü.

Asılsız haberler ve sosyal medya paylaşımlarına ilişkin açıklama yapan DEM Partili Muş Belediyesi, "Gebze'de yaşanan ve hepimizi derinden sarsan hayvan katliamının ardından belediyemiz aleyhinde 'Muş Belediyesi katliama hazırlanıyor' başlığıyla yapılan haber ve sosyal medya paylaşımları tamamın asılsız" denildi.

31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimlerde göreve başlayan DEM Partili Muş Belediyesi yönetiminin seçimlerin ardından herhangi bir ilaç alımı yapmadığı belirtilen açıklamada, Keta-Control ilaçlarının bir önceki AKP'li belediye yönetimi tarafından alındığı kaydedildi. Açıklamada, "Daha önce alınan Keta-Control ilaçları veteriner hekimlerimiz tarafından cerrahi operasyonlarda anestezi işlemleri için kullanılmaktadır" bilgisine yer verildi.

Muş Belediyesi yönetiminin "kısırlaştır, aşılat, küpele ve yerinde yaşat" anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, "Belediyemiz olarak 'her canlı kutsaldır' diyerek, sokak hayvanlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Gerçeği yansıtmayan haber paylaşımları hakkında soruşturma başlatılacaktır" denildi.