22 Eylül 2024 Pazar

Mülteci katliamlarının sorumlulularına karşı mücadele çağrısı

İspanya-Fas işbirliğinde sınırda onlarca mültecinin katledilmesi Frankfurt'ta protesto edildi. Eylemde, göçlerin ve mülteciliğin temel sorumlusunun emperyalist devletler olduğu vurgulandı, mülteci katliamlarını engellemek için mücadele çağrısı yapıldı. 

İspanya-Fas sınırında iki ülkenin işbirliği içinde gerçekleştirdiği mülteci katliamı Frankfurt'ta protesto edildi. Eyleme Black Power, Phantifa ve Beheard isimli siyahi örgütler, AvEG-KON'a bağlı AGİF, sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, ATİK, YDG, ADHF, KJ, İnterventionistische Linke (İL) katıldı.

AGİF: EMPERYALİSTLER GÖÇMENLERİ KATLEDİYOR
AGİF adına yapılan, savaşlar, yoksulluk ve eşitsizlik yaşanan göçlerin sorumlusu olan kapitalist sistemin mültecilere yönelik saldırganlık içinde bulunduğu belirtildi. İltica hakkını anayasalarına alan Batılı kapitalist ülkelerin mültecilerin bu haktan yararlanmasını engellemek için katliamlara, işkenceye ve geri göndermelere varan vahşi yöntemlere başvurduğuna dikkat çekilen konuşmada, emperyalistlerin göçmenleri katlederek göçü engelleme girişimi teşhir edildi.

ATİK adına yapılan konuşmada da Melilla'da yaşanan katliamından bir gün sonra ABD'de 46 göçmenin bir tırda ölü bulunduğu hatırlatıldı. Emperyalist sistemin göçmen katliamlarını meşru kılma çalışmasına tepki gösterildi.

YOUNG STRUGGLE: AVRUPA SINIRLARINDA HER GÜN GÖÇMENLER KATLEDİLİYOR
Young Struggle temsilcisi de Melilla katliamının Avrupa'da yaşanan göçmen katliamlarının basına yansıyanın çok küçük bir kısmı olduğunu vurguladı. Avrupa sınırlarında her gün göçmenlerin katledildiğini, ölüme terk edildiğini kaydetti.

PHANTİFA: KURTULUŞ SOSYALİZMDE
Siyahi örgüt Phantifa adına yapılan konuşmada ise yüzyıllardır sömürgecilik boyunduruğu altında ezilen Afrika kıtasının halklarına Avrupa sınırlarında yaşatılanların sömürgeci hukukunun devamı olduğuna dikkat çekildi. Avrupa ülkelerinde yaşanan ırkçılığın da aynı politikanın ürünü olduğunu belirten Phantifa temsilcisi, ırkçılığa karşı özgürlük mücadelesi ve kurtuluşun sosyalizmde olduğunu vurguladı.

İnterventionistische Linke temsilcisi de konuşmasında Avrupalılara duyarlılık ve eyleme geçme çağrısında bulundu. Melilla katliamına ilişkin eylemlerin devam edileceği belirtilen konuşmada, bugün Fas konsolosluğundan İspanya konsolosluğuna yürüyüş yapılacağını duyurdu.

BLACK POWER: ORTAK MÜCADELE EDELİM
Siyahilerin örgütlendiği Black Power adına yapılan konuşmada da tüm ezilen ve sömürülen halkların ortak mücadelesinin önemine vurgu yapıldı. Afrika halklarına Pan-Afrikanizm anlayışına uygun birlikte mücadele etmesi çağrısında bulundu.

Demokratik Güç Birliği adına yapılan Almanca konuşmada, göçleri ve mülteciliği yaratan emperyalist kapitalist düzen teşhir edildi.

Komünist Gençlik (KJ) adına yapılan konuşmada yerli işçi sınıfıyla göçmen işçi sınıfı ve gençliğin ortak mücadelesine vurgu yapıldı.

Eylem sırasında çevrede çok sayıda kişi toplanarak dayanışma gösterdi.