20 Eylül 2024 Cuma

'Mücadelemizde haklıyız, asla vazgeçmeyeceğiz'

Kadın özgürlük mücadelesinin haklılığına vurgu yapan HDP Batman Kadın Meclisi ve TJA, mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın da katılımıyla HDP Batman Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), düzenlediği basın toplantısında artan kadın cinayetleri, kadın kurum ve kuruluşlarına yönelik baskılara dikkat çekti. 

Parti binasında yapılan toplantıda konuşan TJA aktivisti Derya Arslan, dünyanın birçok yerinde sırf kendi hayatına dair karar almak isteyen birçok kadının katledildiğini ifade etti. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Güllü Yılmaz'ın eşi tarafından yakılarak katledildiğini hatırlatan Arslan, "Yükselen bu erkek şiddeti iktidarın şiddet dilinden ve savaş üreten politikalarından bağımsız değildir. Türkiye'de de sadece Ekim ayında 36 kadın katledildi. İktidara geldiği günden bu yana kadınların özgürlük mücadelesini hedef alan AKP, dışarıda yürüttüğü savaşla Rojavalı kadınların bin bir emek ve bedelle ördüğü yeni yaşama göz dikerken içerde de direnen kadınlara saldırmaktadır" dedi. 

'EŞBAŞKANILK SİSTEMİ HEDEF ALINARAK 15 BELEDİYEMİZ GASP EDİLDİ'
"Erkek egemen sistemin aynı zamanda siyasi soykırımlar ile kadın iradesine darbe vurduğunu" anlatan Arslan, belediyelere kayyum atanmasını eleştirdi. Arslan, kayyum atamalarına karşı mücadele edeceklerini vurguladı. Arslan, "Van'da düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarında aralarında Saray Belediye Eşbaşkanı'mız Caziye Duman ile TJA'lı 15 kadın arkadaşımız rehin alındı. Kadın kazanımlarına dönük, eşbaşkanlık sisitemini hedef alarak 14 belediyemiz gasp edildi" şeklinde konuştu.

'BU MÜCADELEDE SONUNA KADAR HAKLIYIZ'
Kuzey ve Doğu Suriye'de kadınların 8 yıl boyunca DAİŞ ve gericiliğe karşı mücadele ettiğini söyleyen Arslan, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırısında vahşice katledilen Hevrin Xelef'in de DAİŞ'le mücadele eden kadınlardan biri olduğunu vurguladı. Arslan şöyle devam etti: "Kadın Kürt siyasetçi Hevrin Xelef yükselen kadın mücadelesinin öncülerindendi. Karanlığa karşı aydınlığı temsil ediyordu. IŞİD artığı çetelerce katledildi. Biz kadınları her şeyden önce birlikte kadın mücadelesini yükseltmeliyiz. Sadece kadın hakları için değil, hemofobiye, yabancı düşmalığına, ırkçılığa, militarizime, cinsiyetçi söylemlere karşı eşitlik ve adalet arayışımız sonuna kadar devam edecek. Kadın mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Bu mücadelede sonuna kadar haklıyız"