20 Eylül 2024 Cuma

Motokuryelerden Yunus Emre Göçer için 'Adalet Sürüşü'

Somali Cumhurbaşkanın oğlu tarafından katledilen motokurye Yunus Emre Göçer için arkadaşları İstanbul Adliyesi önünde toplandı. Zincirlikuyu'da buluşan motokuryeler İstanbul Adliyesine "Yunus Emre Göçer İçin Adalet Sürüşü" gerçekleştirdi.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mohamud'un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un aracıyla arkadan çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer için arkadaşları, "Adalet Sürüşü" gerçekleştirdi.

30 Kasım günü yaşanan kazanın ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Göçer, 5 Aralık akşamı hayatını kaybetti.

Yüzlerce motokurye, Yunus Emre Göçer'in Somali Cumhurbaşkanının oğlu tarafından katledilmesini, katilin polis raporuyla aklanarak kaçmasına izin verilmesini protesto etmek Zincirlikuyu köprüsünde buluştu. Motokuryeler, araçlarıyla İstanbul Adliyesi önüne gelerek, "Adalet Sürüşü" gerçekleştirdi.

'KAÇMASINA İZİN VEREN FAİLLER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILMALI'
İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan Göçer'in avukatı Iyaz Çimen, failin gerçeğe aykırı ifadesine rağmen serbest bırakıldığına dikkat çekti, "Şüpheli salıverildiği anda yüzde yüz kusurlu olduğu zaten kolluk tarafından biliyordu. Bu olayda kaza tutanağını düzenleyen trafik polisleri mi, merhumun faili hakkında salıverilmesi kararı veren nöbetçi savcı mı, kusurun failde olduğunu tespit eden ve buna rağmen göz göre göre şüpheliyi salıveren kolluk görevlileri mi kusurlu" sorularını yöneltti. Göçer'in ölümüne sebep veren Somali cumhurbaşkanının oğlunun kaçmasının göz göre göre engellenmediğine işaret eden Çimen, "Failin kaçması konusunda sorumlular hakkından idari ve adli soruşturma başlatılması adına buradan ihbarda bulunuyorum" dedi.

30 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında her gün yazılı olarak tutuklama talebinde bulunduklarını ancak bu taleplerinin değerlendirilmediğini vurgulayan avukat Çimen, Yunus Emre Göçer'in 5 Aralık akşamı yaşamını yitirdiğini, 6 Aralık sabahı savcıya ölüm bilgisini verdiklerini belirterek, "Bugün geldiğimiz noktada yapılacak yargılamalar neticesinde kimlerin cezalandırılacağını tüm dünya gibi bizler de merakla beklemekteyiz. Bizler geride kalan bir eş ve biri otizmli olmak üzere 2 yetim çocuğun hakkını başkalarının da olası mağduriyetlerinin önüne geçebilmek saikiyle sonuna kadar savunacağız" diye konuştu.

'ÖLMEK İSTEMİYORUZ'
Adliye önündeki eylemde konuşan Göçer'in çalışma arkadaşı Mehmet Coşkun, "Sesimizin daha gür çıkması adına Yunus için adalet için herkes burada. Biz diyoruz ki artık ölmek istemiyoruz. Trafikte bizi fark edin. Bu meslek konusunda gerekli ilgili bakanların bir an önce el atması gerekiyor. Bizim de sonuçta evimizde bekleyen bir ailemiz, bir eşimiz, bir anamız var. Ölmek istemiyoruz" dedi.

Göçer'in akrabası Nazime Yıldırım, "Yunus Emre için Emremiz için adalet istiyoruz sadece" diye konuştu.