20 Eylül 2024 Cuma

Motokurye Özgül'ün katledilişine ilişkin davada karar çıktı

Motokurye Samet Özgül'ün katledilmesine ilişkin görülen davada karar çıktı. Kurye ölümüne ilişkin görülen bir davada ilk kez müebbet hapis cezası ve işin içinde olan herkesin tutuklandığı yönünde bir karar verildi. TEHİS, dava sürecine kendilerini dahil eden aileye teşekkür ederken, "İş cinayetlerine ağır cezalar verilmesi için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Motokurye Samet Özgül'ün öldürülmesine ilişkin üç kişinin yargılandığı dava Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. "Yol verme" tartışmasında bıçaklanarak öldürülen Özgül'ün ailesi ve arkadaşlarını katıldığı duruşmaya, tutuklu yargılanan Halil İbrahim Demirci, tutuksuz yargılanan Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz katıldı.

Yargılanmanın biteceğini, dosyanın karara bağlanacağını belirten mahkeme başkanı, sanıklara son sözlerini sordu. Tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci, tutuksuz sanık Mustafa Demirci ve oğlu Bülent Açıkgöz pişman olduğunu belirtti.

MÜEBBET VE 12'ŞER YIL HAPİS CEZASI
Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci'ye "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Heyet, tutuksuz sanıklar Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz'ü de "kasten öldürmeye yardım etmek" suçundan 12 şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Kararla birlikte tutuksuz sanıklar da tutuklandı.

'KURYE ÖLÜMÜNDE İLK MÜEBBET VE İŞİN İÇİNDE OLAN HERKES TUTUKLANDI'
Duruşmayı takip eden Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) davayı değerlendirdi. "Bir kuryenin yaşamını yitirdiği dosyadan ilk kez müebbet çıktı. İşin içinde olan herkesin tutuklandığı ilk dosya" diyen TEHİS, ailenin kurye derneklerini ve sendikaları dava sürecine katmasının son derece önemli olduğunu belirtti. TEHİS, "İş cinayetlerine ağır yaptırımlar, cezalar gelmesini istiyoruz. Bunun için Mücadele sergilemeye devam edeceğiz. Hak ettikleri cezayı alana kadar mücadelemizi asla bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.