20 Eylül 2024 Cuma

Motokurye Göçer'in eşi: Polis intihar diyerek olayı kapatacaktı

Somali cumhurbaşkanının oğlunun aracıyla arkadan çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümünün "intihar" denilerek üstünün kapatılmak istendiği ortaya çıktı. Göçer'in eşi Öznur Göçer, "Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi. Eşimin motokurye arkadaşları ve kamuoyu baskı göstermeseydi belki de eşimin intihar ettiğini söyleyip olayı kapatacaklardı" dedi.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mohamud'un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, 30 Kasım günü İstanbul'da Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde aracıyla motokurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden oldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Göçer, 5 Aralık akşamı hayatını kaybetti.

POLİS KATİLİ KORUMAK İÇİN GÖÇER'İ KUSURLU GÖSTERDİ  
Somali cumhurbaşkanının oğlunu aklamak için hazırlanan polis raporunda motokurye Yunus Emre Göçer kusurlu gösterildi. Böylece kaçmasının önü açıldı. Yunus Emre Göçer'in ölümünün ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında yakalama ve yurt dışına çıkış yasağı getirdi. 7 Aralık günü verilen bu göstermelik karar, aynı gün savcılığa sunulan Yunus Emre Göçer'in kusuru olmadığı, Somali cumhurbaşkanının oğlunun kusurlu olduğu rapora dayandırıldı.

Savcılık kararının ardından Mohammed Hassan Shekh Mohamud evine giden polis 2 Aralık günü yurt dışına çıktığını tespit etti.

GÖÇER'İN EŞİ: POLİS EŞİMİN İNTİHAR ETTİĞİNİ SÖYLEDİ
Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer, eşinin ölümüne neden olan kazanın ardından polisin olayın üstünü örtmeye çalıştığını dikkat çekti. Moto Kurye Haber-Yorum adlı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Öznur Göçer'in açıklamalarına yer verildi.

"Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi. Eşimin motokurye arkadaşları ve kamuoyu baskı göstermeseydi belki de eşimin intihar ettiğini söyleyip olayı kapatacaklardı" diyen Öznur Göçer, eşi Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Mohammed Hassan Shekh Mohamud'dan ve bu kişinin kaçmasına göz yuman herkesten şikayetçi olduğunu söyledi. Öznur Göçer, "O adam polisler hatalı tutanak tuttuğu için elini kolunu sallayarak kaçabildi" dedi.