18 Eylül 2024 Çarşamba

MLKP'nin 30. yılı Almanya kentlerinde kutlandı

Almanya kentlerinde MLKP'nin kuruluşunun 30. yılında yapılan etkinliklerde ölümsüzlerin izinden yürüyerek mücadeleyi daha da yükseltme sözü verildi. 

Marksist Leninist Komünist Parti'nin kuruluşunun 30. yılı, Almanya kentlerinde kutlandı.

KÖLN
Köln kentinde kutlandı. Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan kutlamada, MLKP'nin mücadele tarihini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

MLKP adına yapılan konuşmada, 30 yıl önce, emperyalist "yeni dünya düzeni"nin mutlak zaferinin ilan edildiği, ideolojik-siyasi tasfiyeciliğin hakim olduğu, umutsuzluk ve yılgınlığın dev bir bataklığa dönüştüğü koşullarda, MLKP'nin, akıntıya karşı yüzerek 10 Eylül 1994'te kurulmasının önemine vurgu yapıldı.

MLKP'nin, bu 30 yıl içinde mücadelenin örgütleyici öncü birliği, feda bölüğü olduğunu belirten temsilci, aralarında Merkez Komitesi üyelerinin de olduğu 100 komünistin ölümsüzlüğe uğurlandığını hatırlatarak, "Onların izinden yürüyeceğiz, ideallerini zafere taşıyacağız" dedi.

Avrupa'nın çok sayıda kentinde yerel 10 Eylül kutlamalarının yapıldığını belirten temsilci, 21 Aralık'ta yapılacak merkezi "30. yıl festivalini" hatırlatarak çalışmaların güçlendirilmesi
çağrısı yaptı.

KGÖ temsilcisi de, KGÖ Avrupa 3. Konferansının toplandığını duyurarak, MLKP'nin 30. kuruluş yılını selamladı. Konferanslarının aldığı kararlarla, yeni mücadelelere, daha büyük zaferlere hazır olduğunu ilan eden temsilci, partinin öncülüğünde, parti çizgisi ve politikalarını Avrupa gençliği arasında hayata geçirme görevini yerine getireceklerinin sözünü verdi. KKÖ adına yapılan konuşmada ise, 30. savaşım yılı selamlanarak, MLKP'nin, kuruluşundan itibaren, kadın komünistlerin iradesinin ve birikiminin geliştirilmesine öncelik verdiğine vurgu yapıldı. Kadın komünistlerin mücadelenin her alanında öncü ve önder sorumluluklar üstlendiğine dikkat çeken temsilci, "Partimiz MLKP, 30. savaşım yılında, erkek egemenliğine karşı mücadelede kadınların büyük bir kazanımı ve mevzisi olarak mücadelesini sürdürüyor" dedi.

Konuşmaların ardından gençlerin hazırladığı 30. yıl pastası, etkinliğin en yaşlı ve en genç üyesi tarafından kesildi. Ardından Rojava'da ölümsüzleşen Şenol Sağaltıcı (Ferhat Erebo) anısına hazırlanan "Yaşamak Direnmektir" belgeseli izlendi.

STUTTGART
Stuttgart kentinde, saygı duruşuyla başlayan etkinlik, 30. yıl festival çalışmalarına dair bilgilerle devam etti. MLKP'nin mücadele tarihinden kesitlerin sunulduğu  sinevizyonun ardından, "30. yılında parti gerçekliği" başlığında sunum yapıldı. 

Sunumda, MLKP'nin 30 yıllık mücadele tarihinde devrimci iradesini kaybetmediği, kendini sürekli olarak yenilediği, kazanımlarıyla mücadelede etkin bir rol oynadığına değinildi. Sunumun ardından tartışma yürütüldü.

TKP-ML adına yapılan selamlama konuşmasında, MLKP'nin 30. mücadele yılı kutlandı, iki parti arasındaki devrimci iş birliğine değinildi.

Etkinlik, pasta kesimiyle sona erdi.

WUPPERTAL
MLKP'nin 30. yılı Wuppertal'de yapılan etkinlik ile kutlandı. Kutlamada "kitleselleşme çağrısı yapılarak" ölümsüzlerin izinden mücadeleyi büyütme sözü verildi. Kutlama devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin anısına saygı duruşuyla başladı. Ardından MLKP'nin mücadele tarihini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. 

MLKP adına yapılan konuşmada, "Partimiz birlik devriminin ürünüdür. Birlik devrimi gerçekleştiğinde bu birliğin tutmayacağı ön görüsünde bulunanlar yanıldı. Birlik mayası tuttu, gruplar dünyasını aşarak ideolojik, politik yeni bir hat oluştu" dedi.

Emperyalist Küreselleşmenin sonucunda kapitalizmin varoluşsal kriz yaşadığını kaydeden konuşmada şunlar söylendi: "Kapitalizm geliştikçe insanlığı ve doğayı yok eder. Bu bağlamda sonuna gelmiştir. Sosyalizme bu bakımdan daha ısrarlı şekilde sarılmamız gerekiyor. Türk burjuvazisi Kürdistan'ı sömürgeleştirerek bu krizi aşmak istiyor. Türk burjuvazisinin temel kaynakları Kürdistan'dadır. Rojava'yı ve Güney Kürdistan'ı da sömürgeleştirmek istiyor. Bizim görevimiz Kürt direnişi ile ittifak halinde olmaktır. Tüm devrimci dinamiklerle ittifak halinde olmamız gerekiyor. Birleşik devrimci önderliğin kurulması zafere gidecek tek seçenektir. MLKP kendini sokakta var etti, etmeye de devam ediyor. Bugün önümüzde duran görev daha da kitleselleşmektir."

KGÖ adına yapılan konuşmada ise "3. Avrupa Konferansımızı duyurma onuruna sahibiz. Konferansımız gençliği örgütlenmeye çağırıyor. Direnişimizi yükseltmemiz gerekiyor çünkü düşman sınıfımıza karşı aralıksız saldırıyor. Kendimizi yenilememiz ve koşullara göre güncellememiz gerekiyor. Ivana ve Özgür gibi ideallerimiz uğruna mücadele etmemiz gerekiyor. Yüzümüzdeki gülüşle, umudumuz ve irademizle bu eski dünyayı yıkamanız gerekiyor" denildi.

TKİP adına da kısa bir konuşma yapıldı, MLKP'nin 30. mücadele yılı kutlandı. Konuşmaların ardından 10 Eylül pastası kesildi, halay çekildi.

KİEL
Kiel'de düzenlenen etkinlik devrim şehitleri için saygı duruşu ile başladı. MLKP'nin tarihine ve kuruluş sürecine dikkat çekilen konuşmada örgütlü mücadeleye çağrı yapıldı. Etkinlikte, 30. yıl pastası kesildi.

FRANKFURT
Frankfurt kentinde MLKP'nin 30. yılı kutlandı. Yapılan konuşmalarda, mücadeleye çağrı yapıldı. Etkinlik pasta kesimi ile sona erdi. 

DUİSBURG
Duisburg'ta düzenlenen etkinlik devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. MLKP adına yapılan konuşmada, mücadelenin 30 yılla sınırlı olmadığını söyledi. 1921'de Mustafa Suphilerin  Türkiye'de kurduğu ilk komünist parti olan TKP'nin mirasçısı, 1971 devrimci atılımının mücadeleci çizgisinin devamı olduğu belirtilen konuşmada, Gazi, Gezi ve Rojava devriminde MLKP'nin mücadelede ön saflarda savaştığına dikkat çekildi. Konuşmada, "Barbar sömürgeci kapitalist-emperyalist burjuvazi kaybedecek, sosyalizm kazanacak. Devrimin zaferi için yaşasın partimiz MLKP" denildi. 

KGÖ adına yapılan konuşmada, KGÖ'nün Avrupa 3.Konferansı selamlanarak, gençlik örgütünün partinin programı doğrultusunda mücadele çizgisini daha da yükselteceği belirtildi.

MLKP'nin 30 yıllık mücadele tarihini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından pasta kesimiyle etkinlik sonlandı. 

HAMBURG
Hamburg'ta MLKP'nin 30. mücadele yılı kutlandı. Devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan etkinlikte sinevizyon gösterimi yapıldı.

KGÖ adına yapılan konuşmada, MLKP'nin 30. mücadele yılını kutlarken Komünist Gençlik Örgütünün (KGÖ) Avrupa 3. Konferansını selamladı. Konuşmada, gençleri, öğrencileri, LGBTİ+'ları KGÖ saflarında örgütlenme çağrısı yapıldı.

MLKP adına yapılan konuşmada, "Türkiye'de, Kürdistan'da ve dünyada devrim ve sosyalizm için ölümsüzleşenlerin anılarını zafere taşıyacağız" dedi. Birlik Devrimi'nin önemine, örgütlenmesinin koşullarına dair bilgilendirme yapılan konuşmada, "Gelişen Kürdistan devrimine batıdan güçlü bir yanıt olmak perspektifiyle hareket edildi. Bu bağlamda büyük bedeller ödendi. Ama büyük mücadele örnekleri de verildi" vurgusu yapıldı.

Konuşmada, "İçinden geçtiğimiz bu dönemde tasfiyecilik ağır tahribat yaratıyor, fakat her koşulda partimiz büyük bedeller ödeme pahasına rağmen ideolojik, politik mücadelesinden ödün vermeden kararlılıkla mücadeleyi geliştiriyor. Son söz olarak sizleri partimizde onun cephe örgütlerinde yer almaya çağırıyorum. Durumunuzu değiştirin ve öne çıkın" çağrısını yaptı.

Pasta kesiminin ardından kutlama müzik dinletisiyle son buldu.

BİELEFELD
Almanya'nın Bielefeld kentinde Bielefeld'de MLKP'nin 30. yılı kutlandı. Yapılan konuşmada, komünist örgütlerin 10 Eylül 1994'de gerçekleştirdiği Birlik Devrimi ile kurulan MLKP nin mücadele tarihinden kesitler aktarıldı. Gazi ayaklanmasında oynadığı önemli rolünden dolayı polis tarafından kaçırılan Gazi komutanı Hasan Ocak'ın gözaltında kaybedilmesine karşı yürütülen çetin mücadelenin sonucu gözaltında kayıplara karşı yaratılan mevzilerin hala mücadeleye devam ettiği belirtildi.

Etkinlikte, MLKP saflarında örgütlenmeye ve mücadeleyi büyütmeye çağrıldı. 

FRANKFURT
Frankfurt'ta da MLKP'nin 30. yılı kentte yapılan yazılamalarla selamlandı.