21 Eylül 2024 Cumartesi

MLKP ve KKÖ'den LLL yürüyüşüne çağrı

15 Ocak'ta yapılacak Berlin'deki LLL yürüyüşüne çağıran MLKP Almanya ve KKÖ Almanya, komünist önderlere sokakta sahip çıkmaya davet etti. Emperyalist, kapitalist faşist iktidarın örgütlülüğü yok etmeye, Rojava devrimini boğmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, enternasyonal eylemlerle bunun önüne geçme çağrısı yapıldı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Almanya ve Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) Almanya, yaptığı Almanca ve Türkçe açıklamada 15 Ocak 2023 günü Berlin Frankfurter Tor'da saat 10'da başlayacak LLL (Lüksemburg, Liebknecht ve Lenin) yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.

"Savaşa, Krize ve Sermaye Düzenine ve Kürdistan'ın İşgaline Karşı 15 Ocak'ta Berlin'de Rosa, Liebknecht, Lenin yürüyüşünde buluşalım" başlıklı açıklamada, anılacak komünist önderlerin sınıf mücadelesinde burjuvaziye, sömürgeciliğe, emperyalist savaşlara karşı muazzam bir direniş sergilediği kaydedildi. Komünist önderlerin işçi sınıfına, emekçi halklara, kadınlara devrim ve sosyalizm davasına bıraktıkları mirasa sahip çıkmak için sokaklarda olacaklarını kaydeden MLKP Almanya ve KGÖ Almanya, açıklamasına şöyle devam etti:

'AVRUPA DEVLETLERİNE BASKI UYGULAYAN ENTERNASYONAL EYLEMLER YAPILMALI'
"İçinde bulunduğumuz yüzyılın komünist, devrimci önderleri katlediliyor. Avrupa'dan bu katliamları durdurmaya dönük güçlü bir enternasyonal dayanışmaya ihtiyacımız var. Roza, Liebknecht, Lenin yoldaşlar bize burjuvaziye karşı savaşımda örgütlü gücünüze partilerinize ve kurulan devrimci sosyalist, halk iktidarlarına sahip çıkın çağrısı yapmışlardı. Emperyalistler, kapitalistler, faşist iktidarlar bugün bu örgütlülüğümüzü yok etmeye, önderlerimizi katletmeye, haklarımızı korkutmaya, boyun eğdirmeye, soykırımlarla yok etmeye çalışıyorlar. Avrupa devletlerinin onay verdiği, Türk sömürgeci devletinin Irak Güney Kürdistan'da kullandığı kimyasal silahların derhal durdurulması için, Suriye'de Batı Kürdistan olan Rojava'da hava sahasının Türk devletine tamamen kapatılması için Avrupa devletlerini sıkıştıran, baskı uygulayan enternasyonal eylemler yapılmalıdır.

'ROJAVA DEVRİMİNİN BOĞULMASINA İZİN VERİLMEMELİ'
Faşist Türk devletinin insansız hava aracı ile gerçekleştirdiği suikast sonucu 3 Ocak 2023'te Rojava'da partimiz MLKP'nin Merkez Komite üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve genç komutanlarımızdan Özgür Namoğlu (Firat Newal) yoldaşlar katledildi. Sömürgeciliğin her gün yeni suikastlerle Rojava devrimini boğmasına izin verilmemelidir.

1. ve 2. Paris katliamında Evinlerin, Mirlerin, Abdurrahmanların, Sakin, Fidan ve Leylaların suikastler sonucunda katledilmesinin hesabı Berlin sokaklarında ve sonrasında mücadele alanlarında sorulmalıdır. Günümüzde komünistlerin ve devrimcilerin görevi, kimyasal gazlarla, suikastlerle ve askeri saldırılarla tehdit edilen Kürdistan devriminin kazanımlarını savunmak, Avrupa kamuoyunda basınç oluşturmak, Avrupa emperyalistlerine geri adım attırmaktır. Bugün Avrupa'da, Türkiye'de ve Kürdistan'da Kadın özgürlük mücadelesi yürüyüşümüzü, kadın devrimimizi Rosaların mirasını sahiplenerek büyütüyoruz.

'ONLARIN MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ'
LLL-Yürüyüşüne giderken sadece 100 yılı aşkın süre önce ölümsüzleşen ve miraslarını devraldığımız komünist önderleri anmıyoruz. Aynı zamanda onların kapitalist-emperyalist düzene karşı mücadelede oluşturdukları ideolojik ve teorik düşüncelerinin sürdürücüsü olduğumuzu ve onarın mücadelelerini zaferle taçlandırana kadar sürdüreceğimizi de ifade ediyoruz. MLKP ve KKÖ Almanya olarak tüm işçileri, emekçileri, kadınları, LGBTİ+ bireyleri ve gençleri 15 Ocak'ta Berlin'de komünist önderleri anacağımız ve onların mücadelesine sahip çıkacağımız yürüyüşte buluşmaya çağırıyoruz."