20 Eylül 2024 Cuma

MLKP şehidi Ocaklı Almanya ve İsviçre'de anıldı

MLKP'nin şehit komutanlarından Osman Nuri Ocaklı (Yılmaz Behrareş) İsviçre ve Almanya'da düzenlenen etkinliklerde anıldı. Onu anmanın mücadelesini yaşatmaktan geçtiği kaydedilen konuşmalarda, "Zaferin tek yolu direniştir" vurgusu yapıldı.

İşgalci Türk devletinin Kobanê'ye yönelik saldırısında, 12 Haziran'da ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) komutanlarından Osman Nuri Ocaklı (Yılmaz Behrareş) Almanya ve İsviçre'de anıldı.

ALMANYA
Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen etkinlik saygı duruşuyla başladı ardından Ocaklı'nın mücadele hayatını anlatan sivenizyon gösterimi gerçekleşti.

MLKP MK'nin Ocaklı için açıklamasının okunduğu etkinlikte MLKP adına da bir konuşma yapıldı. Artan sömürgeci saldırıların ve savaşların ışığında, emperyalistlerin rekabetinin Ortadoğu'yu kana boğduğuna, faşist Türk devletinin Kürdistan'a, siyonist İsrail'in ise Filistin'e yönelik sömürgeci saldırılarının arttığına dikkat çekilen konuşmada, "Zaferin tek yolu direniştir" denildi.

KGÖ adına yapılan konuşmada ise Osman Nuri Ocaklı'nın 35 yıllık devrimci mücadelesine sayısız öncü görev sığdırdığına, yeraltından yer üstüne; Filistin'den Rojava'ya farklı sorumluluklar üstlendiği hatırlatıldı. KGÖ adına yapılan konuşmada, "Osman Nuri Ocaklı yoldaşın kararlılığı, düşman bilinci, üretkenliği, halklara olan sevgisi bugün genç devrimcilerin kılavuzudur. Onu anmak, aynı yoldan devam etmektir" ifadeleri kullanıldı.

Daha sonrasında TİKB, DKP/BÖG, Partizan ve TKEP/Leninist adına konuşmalar yapıldı, Osman Nuri Ocaklı'nın ardında bıraktığı bayrağın, birleşik mücadelede ileriye taşınmaya devam edileceği belirtildi.

İSVİÇRE
İsviçre'de Zürich ve Basel'de iki ayrı anma gerçekleşti.

Zürich'deki anmada, Osman Nuri Ocaklı şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan anma Ocaklı'nın Rojava devrimine katılırken kaydedilen sicil bilgilerinin yer aldığı video gösterimi ile devam etti.

MLKP Merkez Komitesi tarafından Ocaklı için yayınlanan parti açıklaması okundu. Daha sonra MLKP adına yapılan konuşmada, "Emperyalist kapitalist sistemin tüm saldırıları altında direndiğimiz bu süreçte bu zor süreçte bedeller ödüyor, en değerlilerimizi devrim savaşında kaybediyoruz. Dünya ölçeğinde Rojava devrimini yaşatmak ve kazanımlarını savunmak en önemli görevimizdir" denildi.

Halkların Birleşik Devrimci Hareketi İsviçre adına hazırlanan ortak mesaj okundu. Faşist Türk devletinin komplo ve suikastlar ile Kürdistan topraklarında topyekûn bir saldırı içerisinde olduğu belirtilen açıklamada MLKP komutanlarından Osman Nuri Ocaklı'nın da hedef alındığı ve Ocaklı'nın bu tarihsel süreçte zaferin teminatının devrim için ödenen bedeller olduğu göstererek yıldızlaştığı ölümsüzleştiği belirtildi.

Anmaya katılarak destek veren devrimci örgütler de MKP, Devrimci Karargah, Kürdistan Komünist Partisi, TKP/ML ve TKP-ML adına yapılan dayanışma konuşmalarının ardından etkinlik sona erdi