21 Eylül 2024 Cumartesi

MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann Til Temir'de anıldı

SYPG ve CKŞ, Til Temir ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Ivana Hoffmann'ı andı.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) ve Komünist Devrimci Gençlik (Ciwanen Komünist en Şoreşger- CKŞ), Rojava'nın Til Temir kentinde IŞİD'e karşı savaşırken 7 Mart 2015'te ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Ivana Hoffmann ve Til Temir'de ölümsüzleşen savaşçıları andı.
 
Anmaya Şehit Aileleri Kurumu, Aşuri Şehit Aileleri Meclisi, Şehit Alişer Deniz Tugayı, Enternasyonal Özgürlük Taburu, Demokratik Asuri Partisi, PYD ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Til Temir'deki anmada yapılan konuşmada, "Şehitlerimiz bugün bizlere devrimi savunma mirası bırakmıştir. Bizlerde şehit aileleri olarak bu mirası sonuna kadar taşıyacağız" dedi.
 
SYPG adına konuşan Muhammed Qassem, Ivana Hoffmann ve Tekoşer Kurdistan şahsında Til Temir'de ölümsüzleşen özgürlük savaşçılarını andı. Qassem, "Bugün umudu Avrupa'da arayanlara karşı şehit Ivana umudun devrim topraklarında olduğunu bilerek geldi bu topraklara. Şehit Ivana ve yoldaşları DAİŞ çeteleriyle girdikleri çatışmada son mermilerine kadar savaştılar ve ölümsüzlüğe yürüdüler. Bugün yoldaşları da bu yollardan giderek DAİŞ'i yendiler. Buradan YPG, YPJ, DSG, ve MLKP savaşçılarını selamlıyoruz" diye kaydetti.
 
CKŞ adına konuşan Yasemin Azad "Şehit Ivana kapitalist sistemin geleceksizliğini görerek genç yaşta devrimcilerle tanıştı. Genç bir komünist olan Ivana yoldaş sevgi ve umut dolu bir gerilla olarak yönünü özgür dağlara çevirdi. Ardından Rojava devrimininin cephelerinde yerini aldı" diye belirtti. Azad, "Şehit Ivana görmediği ve hiç gitmediği Mardin'i çok severdi. Bizler de ezilenlerin olduğu her yeri çok seviyoruz ve sonuna kadar ezilenlerin özgürlüğü için mücadele edeceğiz" diye konuştu.
 
Anmada PYD, EÖT ve Asuri halkları adına konuşmalar yapıldı. Anma sinevizyon gösterimi ve şehitlik ziyaretiyle sona erdi.