21 Eylül 2024 Cumartesi

MLKP savaşçıları Rojava'da askeri törenle anıldı

Efrin direnişinde ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Sedat Akyüz, Ruhat Aşkara ve Erdal Demirhan, Rojava'da bulunan Şehit Alişer Deniz Tugayı'nda askeri törenle anıldı.
Efrin'de direniş mevzilerinde ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Sedat Akyüz, Ruhat Aşkara  ve Erdal Demirhan, Rojava Şehit Alişer Deniz Tugayı'nda askeri törenle anıldı.
 
Askeri törende söz alan MLKP/KKÖ komutanı Viyan İsyan konuşmasının başında Efrin savaşında ölümsüzler kervanına katılanları andı "Şehitlerimiz özgürlük meşalesini yükseklere kaldırdılar ve direngenliklerini bizlere devrettiler" dedi.
 
Viyan İsyan, "Efrin kuşatmasında fedai duruşlarıyla örnek olan şehitlerimiz, işgalcilere karşı Rojava'nın özgür bir gelecek ısrarının cevabıdır. Direnişimiz sömürgeciliğe ve faşizme karşı Efrin halkı'nın özgürlük isteğiyle bilenirken, Rojava devriminin öz gücünün büyüklüğünü göstermiştir" diye konuştu.
 
Şehitlerin mirasının yerine getireceklerini kaydeden Viyan İsyan konuşmasını, Efrin'in özgürlüğü için mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak sonlandırdı.
 
Anma etkinliğin devamında söz alan Şehit Alişer Deniz Tugayı komutanı Alişer Serekaniye, "Efrin işgaliyle faşist Türk devleti Rojava devriminin baş düşmanı olduğu bir kez daha gözler önüne sermiştir" diye vurguladı.
 
Alişer Serekaniye, "İşgalin ilk anından itibaren Rojava halkı ve direniş güçleri Efrin'i savundu ve işgalci güçlere geçit vermeyeceklerini ilan etmiş oldular. Rojava'nın geleceği için Efrin'i direniş üssüne çeviren yoldaşlarımız hayatlarını Efrin'in savunmasına adadılar" dedi.
 
MLKP savaşçılarının, YPG , YPJ ve DSG güçleriyle Efrin savaşında omuz omuza savaştıklarına işaret eden Alişer Serekaniye, Efrin'de mücadele kararlılıklarıyla bayraklaşan şehitlerin devamcısı olacaklarını ifade etti.
 
Konuşmasının sonunda Alişer Serekaniye, "Ne pahasına olursa olsun Efrin faşist Türk devleti ve çetelerinden sökülüp alınacaktır" diye belirtti.