22 Eylül 2024 Pazar

MLKP MK: Yaşam için yaşam grevi, 1 Mayıs'ın çığlığı olsun

"Faşist Saray rejmi ve pandemiye karşı 1 Mayıs'ta her yerde birlik, dayanışma, mücadele" başlıklı açıklama yapan MLKP MK, "Yaşam için yaşam grevi, 1 Mayıs'ın çığlığı olsun" diye belirtti.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi (MK), işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'a ilişkin "Faşist Saray rejmi ve pandemiye karşı 1 Mayıs'ta her yerde birlik, dayanışma, mücadele" başlıklı açıklama yaptı.

2020/03 sayılı ve 20 Nisan 2020 tarihli açıklamada, "Ufukta görünen o büyük günü 1 Mayıs'ı bu yıl çok özel koşullar altında kutlayacağız. Kapitalizmin varoluşsal krizi ve pandemi bütünleşerek toplumu girdabına aldı. Görülmemiş bir ekonomik, toplumsal kaos ve yıkım derinleşiyor. Emperyalist, kapitalist sistem iflas halinde. Faşist şeflik rejimi ve onun kanlı başı diktatör, kapitalist sistemi korumak, burjuvaziye hizmet etmek için pandemi koşullarını fırsata çevirme peşinde. AKP, MHP, Ergenekoncular ve bir kısım ulusalcıların ittifakına dayanan faşist Saray rejimi işçi sınıfını kitlesel ölümlere sürüyor, halkın sağlık güvenliğini topyekün tehlikeye atıyor" diye belirtildi.

MLKP MK açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Gücünü işçi sınıfının büyük tarihi mücadelelerinden alan uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs ufuktan sökün ediyor. Onun ışığı ve devrimci enerjisiyle donanalım ki, tarihin çağrısına yanıt olalım. Başta 1977 gelmek üzere, bütün 1 Mayıs katliamlarının hesabını sorma, şehitlerinin anısını yaşatma, ideallerini zafere taşıma yolunda güçlü adımlarla ilerleyelim. Taksim'i ve bütün alanları yeniden özgürleştirelim.

PANDEMİ TARİHİN HÜKMÜNÜ İLAN ETTİ
"Pandemi tarihin hükmünü ilan etti. Toplumun sağlık güvenliği ve sağlık gereksinimlerini bile sağlayamayan burjuvazi ve kapitalist sistemin insanlığa sömürü ve yıkımdan başka vereceği bir şey kalmamıştır. İşçilerin kanıyla beslenen bu sömürücü sınıf tamamen gereksizleşmiştir. İnsanlık ancak sırtındaki bu yükten kurtularak varolabilir, sömürüsüz, sınıfsız, cins ayrımsız, ulusal sınırların parçalamadığı, doğayla barışık geleceğini kurabilir. Enternasyonal birlik, dayanışma ve mücadele geleneği tarihin mesajıdır; insanlığı, en büyük felaketi kapitalizm ve burjuvaziden işçi sınıfı kurtarabilir. Covid-19 pandemisi günlerinde dünyanın dört bir yanında emekçi, çalışan on milyonların girişimiyle gelişen dayanışma ağları 1 Mayıs ile aynı dayanışma ve kolektivizm kökünden besleniyor, aynı geleceği hazırlıyor. Bütün dayanışma ağlarının, komünlerin, meclislerin nabzı 1 Mayıs atmalıdır şimdi.

"İşçi sınıfını gerekli ve zorunlu olmayan sektörlerde üretime sürerek salgın karşısında savunmasız bırakan; milyonlarca işçiyi sokağa işsizlik, açlık ve yoksulluğun pençesine atan; kar uğruna halkın sağlık güvenliği ve sağlık gereksinimlerini hiçe sayan; halkı ev hapsine alan, kadınları erkek şiddetine teslim eden, salgına karşı canla başla çalışan sağlık emekçilerinin güvenli çalışma koşullarını bile yerine getirmeyen, milyonlarca göçmeni siyasi ihtiraslarının oyuncağı haline getiren; Suriye ve Libya'da işgalci sömürgeci savaşlara devam eden, kayyum atayarak seçilmişleri tasfiye etme, Kürt halkının iradesini hiçe sayma faşist politikasını sürdüren, Rojava Devrimini aralıksız saldırı tehdidi altında tutan, Kandil'e saldırıya hazırlanan; kadın katillerini, hırsızları, ülkücü mafya bozuntularını sokağa salan, politik tutsakları zindanlarda ölüme mahkum eden; pandemiyi, iktidar ve kar hırsı için fırsata çeviren faşist şeflik rejimi ve onun efendisi tekelci burjuvaziye hak ettikleri dersi vermenin zamanıdır.

FAŞİST ŞEFLİK REJİMİNE KARŞI POLİTİK ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ BÜYÜTELİM
"1 Mayıs ruhuyla fabrikalarda, işletmelerde, semtlerde güçlerimizi birleştirelim kutlamaları birlikte örgütleyelim. 1 Mayıs'ı antifaşist cepheyi geliştirmenin kaldıracı yapalım, faşist şeflik rejimine karşı politik özgürlük mücadelesini büyütelim.

MAHALLELERDE 'SOSYAL MESAFE' AYARLI KUTLAMALAR YAPALIM
"Faşist saray rejimi ve pandemiye karşı, sokak sokak fabrika fabrika her alanda 1 Mayıs'ın birlik, dayanışma ve mücadele geleneğini yaşatalım, daha büyük mücadele günlerinin hazırlığına dönüştürelim. Duvarları 1 Mayıs sloganlarıyla, duvar gazeteleri ve afişlerle süsleyerek güzelleştirelim. Mahalle meydanlarında sokaklarda 'sosyal mesafe' ayarlı 1 Mayıs gösteri ve kutlamaları düzenleyelim, ses çıkarma eylemleri, meşaleli, trampetli, marşlı-müzikli yürüyüşler düzenleyelim.

YAŞAM İÇİN YAŞAM GREVİ 1 MAYIS'IN ÇIĞLIĞI OLSUN
"Yaşam için yaşam grevi, 1 Mayıs'ın çığlığı olsun! Öncü işçiler ve devrimcilerin 1 Mayıs ve yaşam grevi komitelerinde birleşmelerinin ve inisiyatif almalarının tam zamanı. Üretimin sürdüğü fabrikalarda, işletmelerde, atölyelerde iş başı yapmayalım, her birini 1 Mayıs alanına çevirelim, 1 Mayıs'ı yaşam grevini genelleştirme yolunda ileri bir hamleye dönüştürelim."