5 Ekim 2024 Cumartesi

MLKP MK: Faşist şeflik rejimine karşı Newroz atılımına katılalım

MLKP MK, "İnkarcı sömürgeciliğe ve faşist şeflik rejimine karşı Newroz atılımına katılalım! Meydanlarda, mahallelerde, köylerde özgürlük bayrağını yükseltelim" diye belirtti.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi, 2021 Newroz'una ilişkin "İnkarcı sömürgeciliğe ve faşist şeflik rejimine karşı Newroz atılımına katılalım! Meydanlarda, mahallelerde, köylerde özgürlük bayrağını yükseltelim" başlıklı açıklama yaptı.

MLKP MK, 2021/2 sayılı ve 14 Mart 2021 tarihli açıklamasında "Özgürlük, adalet, halklara ve kadınlara eşitlik kavgası büyüyor" dedi. Açıklamada, "Son sınırına kadar zorlanan faşist devlet terörü, yalana dayalı faşist psikolojik savaş, gizli işkencehaneler, aralıksız dönen tutuklama çarkı, çoğaltılan hapishaneler, yaygınlaşan işten atma zulmü, durmak bilmeyen kadın cinayetleri artık faşist şeflik rejimine istediği huzuru sağlayamıyor. 20 Temmuz 2015'deki faşist politik İslamcı saray darbesinden günümüze, öncü güçlerin, kentlerde ve dağlarda sürdürdüğü inatçı direnişin hazırladığı mücadele ateşleri dört bir yanda tutuşmakta. İşçi sınıfı ve ezilenlerin yeni bölükleri sessizlik perdesini yırtmak için öne atılıyor" diye belirtildi.

MLKP MK açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Boğaziçi direnişi ve 'bundan sonrası bizde' şiarıyla sürdürülen dayanışma eylemleri, Gökhan Güneş'in devletin gizli işkencehanelerinden koparılıp alınması, Kadıköy ve Batman'da yasaklar karşısında fiili meşru mücadelenin bir adım öne taşınması, dört bir yanda süren işçi direnişleri, 8 Mart'taki kitlesel kadın kararlılığı, gerillanın Garê zaferi ve faşist şeflik rejimi ittifakının yığın desteğinin hızlanan daralması yeni dönemin müjdeleri olarak, halklarımızın baharının yaklaşmakta olduğunu haber veriyor. Çanlar faşist şeflik rejimi için çalıyor.

Sıra Newroz'da. Sıra, Türk, Arap, Fars halklarının ilerici kesimleri bakımından da hürriyet gününe dönüşmüş bulunan, Kürt ulusunun, özgürlük, mücadele ve birlik gününde. Sıra, Newroz'da, inkarcı sömürgeciliğe ve faşist şeflik rejimine yeni bir darbe vurmakta. Kuzey Kürdistan'da ve Türkiye'de, halklarımız ve bölge halkları için ayağa kalkmakta. Tüm dünyaya umut ve cesaret taşımakta. Sıra, Newroz şehitlerinin devrimci çağrısına cevap olmakta.

Ulusal inkara ve sömürgeciliğe,
Abdullah Öcalan üzerindeki sınırsız tecrite ve hapishanelerdeki toplama kampı uygulamalarına,
Özgürlük savaşçılarının zindanlarda tutulmasına,
Rojava, Güney Kürdistan, Suriye ve Libya işgallerine,
Kayyum küstahlık ve terörüne,
Mezarlıklara saldırı alçaklığına,
İşsizliğe, yoksulluğa ve hayat pahalılığına,
Faşist zulme ve insan onuruna saldırılara,
Kadın cinayetlerine ve kadına karşı her tür şiddete,
İş cinayetlerine ve sendikal hakların gaspına,
Üniversite ve liselerdeki özel ve resmi polis işgaline,
Gözaltı, kaçırma, tutuklama ve adli kontrol adı altında rehin tutma terörüne,
Devletin, resmi ve gizli işkencehanelerdeki işkenceciliğine, gözaltında kaybetme saldırılarına,
Suların, ormanların, toprağın, havanın, canlı yaşamının sermaye tekellerinin kar hırsına kurban edilmesine karşı,

Başta Kuzey Kürdistan olmak üzere, Kürdistan ve Türkiye'nin dört yanında Newroz kutlamalarına katılalım. İşçilere, ezilenlere, fakirlere hayatı zehir edenlere; Kuzey Kürdistan'ı, Türkiye'yi ve işgal ettikleri toprakları cehenneme çevirenlere karşı, Newroz'u, umudun ayaklanacağı, kitle mücadelesinin yeniden atılıma geçeceği bir başlangıç günü haline getirelim. Bizi bizden başka kurtaracak yoktur. Kurtuluş ellerimizde. Newroz meydanlarında, mahallelerde, köylerde birleşelim, tek yumruk, tek yürek olalım. Özgürlük haykırışımız tüm dünyada yankılansın. Newroz'u serhildana dönüştürerek inkarcı sömürgeciliğe ve faşist şeflik rejimine ağır bir darbe vuralım. Newroz Pîroz Be!"