21 Eylül 2024 Cumartesi

MLKP komutanları Atina'da anıldı

Şehit MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal Atina'da düzenlenen etkinlikte anıldı. Anmada, böylesi saldırılardan her dönem daha güçlü çıkıldığı kayededilirken, ölümsüzlerin hesabının sorulacağı vurgulandı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve MLKP komutanı Firat Newal (Özgür Namoğlu) Yunanistan'ın başkenti Atina'da anıldı.

Atina Kürdistan Kürt Kültür Merkezi'nde yapılan anmaya PKK, DKP/BÖG. TKP-ML, MKP, RUİS, İşgal Altındaki Mülteciler Derneği (SY.KAP.RO) ile çok sayıda kişi katıldı.

Açılış konuşmasında devrim şehitleri anıldı. Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in hayatının aktarıldığı konuşmada, Şoreş ve Newal şahsında devrime can suyu olanlar anısına saygı duruşu yapıldı. Bu esnada hep bir ağızdan Güneşi İçenlerin Türküsü okundu ve "Şehid namirin", "Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor", "Biji PKK", "Yaşasın MLKP" sloganları atıldı.

MLKP adına yapılan konuşmada, her alanda bedel kapılarından geçerek mücadele yürüttüklerini belirtti. Suruç katliamı, Baran Serhad'ın ölümsüzleşmesini hatırlatan temsilci, "Böylesi saldırıları her dönem daha güçlü yanıtladık, daha emin adımlarla mücadeleyi büyüttük. Onların izinden yürüyecek, onların hesabını soracağız" dedi.

Etkinlikte şehit düşen Şoreş ve Newal'i tanıyanlar onları anlattı, anılarını paylaştı.

Son olarak gösterilen sinevizyon ile şehitlerin hayatından kesitler aktarıldı. Anma etkinliği devrim şehitlerinin yolundan yürüneceği ve hesabının sorulacağının vurgusuyla sonlandı.