19 Eylül 2024 Perşembe

MKP Rojava: Şehitlere son sözümüz devrim yeminimizdir

Efrîn direnişinde hayatını kaybeden savaşçılara ilişkin açıklama yapan MKP Rojava, "Tirej'e, Özgür'e, Zeynel'e, Nurhak ve Bayram Ali'ye, Ulaş'a ve Sinan'a sözümüz olsun. Nasıl ki düşmediyse Stalingrad, nasıl ki düşmediyse Kobanê, Efrîn'de düşmeyecek" dedi.
Maoist Komünist Partisi (MKP) Rojava, Efrîn direnişinde hayatını kaybeden savaşçılara ilişkin açıklama yayınladı.
 
"Şehitlere son sözümüz devrim yeminimizdir" başlıklı açıklamada Efrin'e yönelik AKP/Saray rejiminin işgal saldırısı karşısında kahramanca direnen ve bedenlerini feda eden savaşçıları andığını belirtti.
 
Diz çöktürmek, teslim alınmak istenen halkların direnişten, mücadele etmekten başka bir tercihi olmadığının altını çizen MKP Rojava, "Efrin halkı da tercihini direnişten yana belirlemiş ve kahramanca direnerek, mücadele ederek en yiğit evlatlarını bu direnişte ölümsüzlüğe uğurlamıştır" diye kaydetti.
 
Efrin'de büyük ve onurlu bir direniş, görkemli bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayan MKP Rojava, "Direnişleri, duruşları ve devrimci tavırlarıyla ezilen halkların gönlünde ve bilincinde taht kuran MLKP'nin seçkin savaşçıları olan Tirej Alişer (Ruhat Aşkara), Özgür Avaroni (Erdal Demirhan), Zeynel Seyid Rıza (Sedat Akyüz), DKP'nin seçkin savaşçıları Nurhak Cem (Görkem Tuğal), Bayram Ali Akdeniz (Hüseyin Cem Özdemir) Efrin direnişinde ölümsüzleşmişlerdir. THKP-C/MLSPB'li siper yoldaşımız Ulaş Bardakçı (Ramazan Güleken), TKEP/L'li siper yoldaşımız Sinan Ateş (Emre Bora) gibi ölümsüzleşen MLKP'li ve DKP'li siper yoldaşlarımızın da devrimci mücadelelerini sahipleniyor, ölümsüzleşen tüm siper yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, siper yoldaşlıklarıyla onur ve gurur duyuyoruz" dedi.
 
MKP Rojava açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Tirej'e, Özgür'e, Zeynel'e, Nurhak ve Bayram Ali'ye, Ulaş'a ve Sinan'a sözümüz olsun. Nasıl ki düşmediyse Stalingrad, nasıl ki düşmediyse Kobanê, Efrîn'de düşmeyecek. Taş taş üstünde kalmasa bile, faşizm rahat yüzü görmeyecek."