19 Eylül 2024 Perşembe

Missouri ön seçimlerinde AIPAC destekli Wesley Bell kazandı

ABD'de seçimler öncesi Missouri eyaletinde Demokrat Parti adayları arasında yapılan ön seçimi AIPAC'ın 8 milyon doları aşkın bağışta bulunduğu İsrail yanlısı Wesley Bell kazandı. AIPAC'a tepki gösteren Bell'in rakibi Cori Bush, Beyaz Saray tarafından hedef alındı. AIPAC, desteklediği Demokrat Parti adaylarının kazanma oranının şu ana kadar yüzde 100 olduğunu açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimiyle birlikte yapılacak Senato ve Temsilciler Meclisi seçimlerinde yarışacak adaylar için ön seçimler devam ediyor. Missouri eyaletinde Temsilciler Meclisine girmek üzere Demokrat Parti adayları arasında gerçekleşen ön seçimde Wesley Bell Cori Bush'a karşı 6 binden az oy farkla kazandı.

St. Louis Bölge Savcısı Wesley Bell'in seçim kampanyasına, Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC) tarafından 8 milyon doları aşkın bağışta bulunuldu.

BUSH: KRALLIĞINIZI YIKMAYA GELİYORUM
Ön seçimi kaybeden Kongre üyesi Cori Bush, AIPAC'e seslenerek, "Krallığınızı yıkmaya geliyorum" ifadelerini kullandı.

Cori Bush, daha önce de yaptığı açıklamalarla kalıcı bir ateşkes talep etmiş, Biden'ı şiddeti sona erdirmek için harekete geçmeye çağırmıştı. Bush, siyonist savaş suçlusu ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşma yaptığı oturuma da katılmamıştı.

BEYAZ SARAY CORI BUSH'U HEDEF ALDI
Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, Cori Bush'un sözlerinin "Kışkırtıcı, bölücü ve muazzam ölçüde işe yaramaz" olduğu belirtildi. Bush'un sözlerini kınayan Jean-Pierre, "Politik diskurumuzda bu tarz kışkırtıcı ve ayrımcı bir dile yer veremeyiz" ifadelerini kullandı.

AIPAC DESTEKLİ ADAYLARIN KAZANMA ORANI YÜZDE 100
Ön seçim ve kampanya süreci, siyonist AIPAC'in ABD siyasetinde ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gösterdi. AIPAC'ın sosyal medya hesabında, şu ana kadar farklı eyaletlerde Demokrat Parti adayları arasında yapılan ön seçimlerde, AIPAC tarafından desteklenen İsrail yanlısı adayların kazanma oranının yüzde 100 olduğu açıklandı.