21 Eylül 2024 Cumartesi

Minbic'te Rusya ve Bab Askeri Meclisi'nden ortak devriye

Bab Askeri Meclisi ile Rus askeri polislerinin, Türkiye'nin desteklediği çetelerin bulunduğu hat üzerindeki ortak devriye turları devam ederken, Rus güçleri, devriyeye katılan tank sayısını arttırdı.
Bab Askeri Meclisi ile Rus askeri polis güçlerinin, Bab'ın IŞİD çetelerinden kurtarılan alanları ile Türkiye'nin desteklediği çetelerin işgali altındaki alanlar arasındaki devriye turları devam ediyor.
 
Rus askeri polis güçleri, devriyeye katılan tank sayısı 6'ya çıkardı. Turlarda Bab Askeri Meclisi'ne ait 2 adet araç da yer aldı. Bugün saat 09.00'da Arima beldesinden başlayan devriye turları, Ceblet El-Hemra bölgesine kadar devam etti.
 
Ceblet El-Hemra, Türkiye'nin desteklediği çetelerin konuşlandığı Sıkeriyê köyüne en yakın nokta. Devriye ekipleri, turlarını bu bölgede tamamladıktan sonra çevrede denetimlerde bulundu. Öte yandan devriye ekiplerinin Arima beldesinin kuzeyine doğru ilerlediği belirtildi.
 
Devriye turlarıyla birlikte Rusya'ya ait insansız hava araçlarının gece gündüz bölgede keşif uçuşları yaptığı belirtildi.