21 Eylül 2024 Cumartesi

Minbic sınırında devriye turları devam ediyor

Türkiye'nin desteklediği çetelerin bulunduğu alanların sınırı üzerinde Minbic Askeri Meclisi-Uluslararası Koalisyon ve Bab Askeri Meclisi-Rus askeri polislerinin ortak devriyeleri devam ediyor.
Bab Askeri Meclisi ile Rus askeri polis güçlerinin Bab'ın doğu sınırındaki devriyeleri ile Minbic Askeri Meclisi ve uluslararası koalisyonun Minbic'in kuzeyindeki Sacur hattındaki ortak devriyeleri sürüyor.
 
Bab bölgesinde günlük olarak sürdürülen devriyelerle kentin doğu cephesinde denetimler yapılıyor. Gün boyu devam eden devriyelerde güçlere ait araçlar, Arima bölgesinden yola çıkarak Bab Askeri Meclisi ile Türk devletine bağlı çetelerin bulunduğu bölgeler arasında devriye turları atılıyor.
 
Bab Askeri Meclisi Genel Komutanı Cemal Ebu Cuma, gerçekleşen devriye faaliyetlerine ilişkin ANHA'ya şunları söyledi: "Bab'ın doğusundaki Arima beldesindeki ortak devriyelerimiz sürüyor. Bu devriyeler Til Torîn, Ceb Mexûm, Qird kebîr, Qird Sexîr, Yalanî, Kawkelî, Boxaz ve Ceblê El-Hemrê bölgelerinde gerçekleşiyor."
 
Diğer yandan Minbic'in kuzeyinde ABD'nin öncülüğündeki uluslararası koalisyon ile Minbic Askeri Meclisi'nin ortak devriye turları da kentin Sacur hattındaki köylerde devam ediyor.