21 Eylül 2024 Cumartesi

'Minbic halkı tehditlere karşı topraklarını terketmeyecek'

AKP/Saray faşist rejiminin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırı tehditlerine karşı Minbic'de yaşayan Arap, Kürt, Türkmen, Çerkes halkları topraklarını terk etmeyeceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırı tehditlerinin ardından Serêkaniyê, Girê Spi, Kobanê ve Minbic'de yaşayan halklar sınırda canlı kalkan eylemi yapılırken, kentlerde halklar hayatlarını olağan akışıyla sürdürüyor.
 
Minbic'de MİT'in desteklediği ve IŞİD çetelerinin gerçekleştirdiği bombalı saldırı kentte konuşulurken Minbic Askeri Meclisi ve Asayiş güçleri başarılı operasyonlar gerçekleştirdi.
 
Bütün saldırı tehditlerine ve MİT'in oyunlarına karşı halk topraklarını terk etmemekte kararlı. Minbic'de yaşayanlar ETHA'ya yaptığı değerlendirmelerde, Erdoğan ve çetelerini kentlerinde istemediklerini belirttiler.
 
Minbic'de yaşayan Necir Mihemed, "Burada kimseyi istemiyoruz. Gençlerimiz burada savunmada yer alıyorlar, hepimiz çok mutluyuz. Demokrasiyi seviyoruz. Demokratik Suriye Meclisi ile çok mutluyuz onları seviyoruz. Bu topraklarda demokrasi içerisinde yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Minbic'li esnaf Cihad Xoce ise "Biz bu sokaklarda huzur içerisinde yaşıyoruz. Pazarlarımızda, okullarımızda her şey iyi bir şekilde ilerliyor. Çocuklarımız okullarına devam ediyor. En güzel şeyde burada bütün halklar ve bileşenler olarak burada eşit ve güvenli bir şekilde yaşıyoruz. Umudumuz odur ki Erdoğan'ın tehditleri boşa çıkacak ve yenilecek" dedi.
 
'ERDOĞAN YALAN SÖYLÜYOR'
 
Erdoğan'ın Minbic'de yaşayan halkları özgürleştireceği sözlerinin yalan olduğunu ifade eden bir diğer esnaf Semir Rihan da "Bizler mutlu bir şekilde yaşıyoruz. Erdoğan'ın 'Minbic'i özgürleştireceğiz' sözleri yalandır. Burası bizim şehitlerimizin kanı ile özgürleştirilen bir yer. Erdoğan o kadar kolay bir şekilde işgal edemeyecek. Minbic halkı olarak Erdoğan ve çetelerinin buraya gelmesini istemiyoruz. Efrîn'in durumu gözler önünde. Bizler burada bütün bileşenlerimiz ile halkların kardeşliği doğrultusunda mutlu bir şekilde yaşıyoruz" diye belirtti.
 
Erdoğan'ın tehditlerine kulak asmadıklarını belirten Mihemed Ali Derweş, "IŞİD buradayken biz yardıma çağırdığımız zaman Erdoğan neredeydi? DSG bizi IŞİD vahşetinden kurtardıktan sonra şimdi Erdoğan bizi kurtarmak istiyor. Peki, onu kim kurtaracak. Bizler sonuna kadar direneceğiz" diye kaydetti.
 
Minbic'de yaşayan Türkmen Ahmet Fedran ise "Biz Erdoğan'ı istemiyoruz. Biz Türkmen, Arap, Kürt, Çerkes, Ermeni halkları birlikte, kardeşçe yaşıyoruz. Erdoğan, IŞİD çeteleri buradayken hiçbir zaman bizim özgürlüğümüzden bahsetmedi, şimdi mi aklına geldik. Erdoğan ne istiyor, gelip bizi öldürecek mi? Gelip öldürecekse öldürsün biz topraklarımızı terk etmiyoruz. Biz burada pekala iyi yaşıyoruz. Göç etmeyeceğiz. Erdoğan ve çetelerine karşı direneceğiz" dedi.