16 Eylül 2024 Pazartesi

Minbic Askeri Meclis ağustos ayı bilançosunu açıkladı

Minbic Askeri Meclisi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Minbic Kantonu ve bağlı alanlara dönük saldırılarla ilgili ağustos ayı bilançosunu açıkladı. Saldırıların arttığının vurgulandığı açıklamada Minbic Askeri Meclis savaşçılarının bu saldırılara yanıt verdiği belirtildi.

Minbic Askeri Meclisi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Minbic Kantonu ve bağlı alanlara dönük saldırılarla ilgili ağustos ayı bilançosunu açıkladı. Saldırıların arttığının vurgulandığı açıklamada Minbic Askeri Meclis savaşçılarının saldırıları karşılık verdiği ve bertaraf ettiği belirtildi. Saldırılarda halka ait evlerinde çetelerce ağır silahlarla hedef alındığı ifade edildi.

Saldırıların bilançosu ise şöyle: 843 obüs ve havan saldırısı gerçekleştirildi, 7 kez köylere dron saldırısı yapıldı. 4 Dron Askeri Meclis savaşçıları tarafından düşürüldü. Minbic Askeri Meclisi, 7 saldırıya yanıt vererek bu saldırıları püskürttü. Köylere toplamda 11 füze saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı ve bombardımanlarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kişi yaralandı. 7 çete öldürüldü ve 22 çete yaralandı.

Bilançoda, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Minbic'in kuzey ve batı kırsalındaki köylere onlarca kez ağır silahlarla saldırdığı ve bu saldırılara rağmen, halkın evlerini terk etmediği vurgulandı.

Köylere yönelik gerçekleştirilen saldırı ve bombardımanların detaylarına dair şunlar paylaşıldı: Hoşerîye, Mehsenlî, Cat, Ewn Dadat, Tûxar gibi köylerin hedef alındığı belirtildi. Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının, bu köylere yapılan sızma girişimlerine izin vermediği kaydedildi.

21 Ağustos'ta Mehsenlî köyüne sızmak isteyen çetelerle Minbic Askeri Meclisi savaşçıları arasında çatışma çıktığı, 2 çetenin öldürüldüğü, 2 çetenin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.