22 Eylül 2024 Pazar

Minbic askeri güçleri: İrademiz çok güçlü, direneceğiz

Türk devletinin işgal tehditlerine ilişkin ETHA'ya konuşan Minbic Askeri Meclisi savaşçıları "İşgalcilerin topraklarımıza adım atmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Türk devletinin her fırsatta hedef gösterdiği Minbic ve Til Rifat'a yönelik saldırıları artarak sürüyor. Yerleşim alanları ağır silahlarla taranıyor, cephe hattındaki köyler bombardımana tutuluyor, tarlalar ateşe veriliyor. Saldırılarda bugüne kadar aralarında çocukların da olduğu onlarca sivil katledildi, yaralandı.

Minbic Askeri Meclisi, Haziran ayında yaşanan işgal saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, 20 köyün sık sık bombalandığını duyurmuştu. Bir ayda 500'den fazla obüs ve havan atışı yapılan bölgede, çeteler birkaç kez de sızma girişiminde bulundu. Bilançoya göre halka ait çok sayıda ev yıkıldı ve zarar gördü. Köyleri cephe hattında olan çok sayıda kişi saldırılar nedeniyle bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

'DİRENMEK İÇİN HAZIRIZ'
Minbic Askeri Meclisi'ne bağlı Şehit Baran Tugayı savaşçıları, Türk devletinin işgal tehditlerine ilişkin ETHA'ya konuştu. Sık sık bombalanan Seyade Köyü cephesinde yer alan savaşçılar saldırılara direneceklerini vurguladı.

Mihemmed Nesrin isimli savaşçı, işgal güçlerinin Minbic'e yönelik saldırılarının ve sızma girişimlerinin son dönemde arttığını hatırlattı. Nesrin, "Hem cephe hattına hem de halka yönelik saldırılar çoğaldı. Halk saldırılar yüzünden göç etmek zorunda kalıyor. Son dönemde Türk devleti Minbic'i tehdit ediyor. Bu tehditlerle halkta korku yaratmak istiyorlar" dedi.

Nesrin, Türk devletinin işgal etmek istediği Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını korumak için direnişi sonuna kadar sürdüreceklerinin altını çizdi ve şöyle konuştu: "İrademiz ve moralimiz çok güçlü, direneceğiz. Ne saldırı olursa olsun direnmek için hazırız."

'İŞGALCİLERİN ADIM ATMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'
Tugay savaşçılarından Mistefa Elo da, Türk devletinin Minbic ve Til Rifat'a yönelik tehditlerine karşı cephe hattında direnişi sürdürdüklerini dile getirdi. Elo, halka yönelik ajanlaştırma, korkutma, göç ettirme gibi özel savaş politikaları yürütüldüğünü, SİHA saldırılarıyla devrimci yurtsever öncülerin hedef alındığını vurguladı.

Minbic Askeri Meclisi olarak işgal saldırılarına direneceklerini belirten Elo, "İşgalcilerin topraklarımıza adım atmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Abduleziz Bêkar isimli savaşçı da işgalci Türk devleti ve çetelerinin halkı göç ettirmek ve ardından işgal saldırısını başlatmak için saldırılarını yoğunlaştırdığını kaydetti. Bêkar da işgal saldırılarına direneceklerini vurguladı, "Halkımıza söz veriyoruz korkmasınlar. Minbic Askeri Meclisi hazırdır. Kimse korkmasın" diye konuştu.