20 Eylül 2024 Cuma

Milyonlar Maltepe'de diktatöre 'TAMAM' dedi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce son mitingini İstanbulda gerçekleştirdi. Maltepe'de gerçekleşen miting milyonların katılımı ile yapıldı. "Yarın bambaşka bir Türkiye olacak" diyen Muharrem İnce, 36 saatlik seferberlik ilan ettiğini söyleyerek herkesi oyuna sahip çıkmaya çağırdı.
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İstanbul'da milyonların katılımı ile son mitingini gerçekleştirdi. Miting başalamadan önce alanı dolduran kitle diktatöre "TAMAM" dedi.
 
İDO, kitlenin mitinge katılımını engellemek için Bakırköy-Maltepe seferlerini iptal etti. Mitinge katılımın yoğunluğu nedeniyle trafik önemli ölçüde tıkandı.
 
Muharrem İnce'nin "Formalarınızı giyin, kol kola gelin" çağrısına uyan taraftarlar da formalarını giyip Maltepe'ye doğru yola çıktı. Miting alanı yağan yağmura rağmen sabah saatlerinden itibaren doldu.
 
Mitinge katılanların ağırlıklı olarak Türk bayrakları ile Atatürk ve İnce'nin fotoğraflarını taşıdıkları görüldü. Miting alanına cep telefonlarında sorun yaşanmaması için GSM operatörleri tarafından seyyar baz istasyonları da yerleştirildi. Basın için hazırlanan protokolde yaklaşık 500 gazeteci görev yaptı. Mitingi izleyen gazetecilerin yarısını yabancı basın olması dikkat çekti.
 
İnce'nin konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:
-Yarın bambaşka bir Türkiye olacak. Yarın ayrımcılığa son vereceğiz. Yarın kayırmayıcılığa son vereceğiz. Yarın devletin parasını savurmaya son vereceğiz.
 
-Yarın tüm valileri, kaymakamları uyarıyorum. Sizler devletin valisisiniz, Erdoğan'ın valisi değil. YSK, AA ve TRT sen benim mitingimi versen ne olur vermesen ne olur.
 
-Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda 48 saat içinde OHAL'i kaldıracağım. Merkez Bankası bağımsız olacak. IŞİD'le PKK'yla amansız bir mücadele yürüteceğim.
 
-Suriye'ye büyükelçi atayarak sorunların çözümü için ilk adımı atacağım. 4 milyon Suriyeli davulla zurnayla evlerine gidecek.
 
-Yargı bağımsız olmadan ekonomi düzelmez. Tencereye et girmesi için bağımsız bir yargı şarttır.
 
-Yalaka medya, yandaş medya hemen medyayla ilgili yasal düzenlemeler yapacağız.
 
-Üniversiteleri böldü. Bölünen üniversiteleri hemen birleştireceğim.
 
-TÜRKSAT'ın yayınına sabotaj varmış. Erdoğan üzme beni, gidiyorsan delikanlı gibi git.
 
-Şu anda 5 milyon insan Maltepe'de ama hiçbir televizyon kanalı canlı yayın veremiyor. Ahlaksızlığın böylesi dünyaya örnek olsun. Bu canlı yayını engelleyenleri canlı yayında yargılayacağız.
 
-Mimar Sinan Üniversitesi'ne 5 günlük süren var seni sokağa atıyorum diyor. Ankara'da 1150 odalı sarayı var. İstanbul'da bütün saraylar onun. Doymuyor sarayperest. Ne istiyorsun o öğrencilerden orayı da saray yapacakmış kendine.
 
'MEYDANLARDAYIZ SOKAKLARDAYIZ'
 
-36 saat sonra kaldırılmak üzere seferberlik ilan ediyorum. Sandık başlarından ayrılmayacaksınız. Ben yarın Yalova'da oyumu kullanıp doğru Ankara'da YSK'nin önüne gideceğim. Hiçbir şekilde yok şu varmış, yok bu varmış, Erdoğan kaybedince bırakmazmış, geç bu işleri geç. Bu memleket sahipsiz değil. Oradayız, meydanlardayız, sokaklardayız.
 
-İstanbul'da 5 milyonu görmezden gelip canlı yayını kestiriyorsan sen bitmişsin Erdoğan. Bir de Yenikapı'ya bitmiş bir siyasetçiyi getirmişsin. Devletin bekası için geldim diyor. Oğlanın kredisi için gelmiş olmayasın.
 
-Yani düşünebiliyor musunuz? Aslen Rizeli, Rize çayı içmiyor. Kilosu 4 bin liralık beyaz çay içiyor. Bu, Türkiye'nin sorunlarını çözemez."