19 Eylül 2024 Perşembe

MHP hedef gösterdi bir grup faşist Suavi'nin konserini bastı

MHP'nin hedef gösterdiği sanatçı Suavi'ye Beykoz'daki konserine bir grup faşist saldırı girişiminde bulundu. Faşistler ülkücü işaretleriyle, "Beykoz'da terörist istemiyoruz" sloganı attı.

İstanbul'un Beykoz ilçesinde "19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü"nde Beykoz Belediyesi bir kutlama düzenledi. Sanatçı Suavi de kutlama sahne aldı. 

Konser öncesi MHP Beykoz İlçe Başkanlığı Suavi'yi hedef gösteren bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, "Millî ve manevî yönü yüksek, vatansever karakteriyle Beykozlu kimliğinden gurur duyan hemşehrilerimizle birlikte bu görüşleri gönülden paylaşarak sormaktayız: Neden Suavi? Selahattin Demirtaş'a selam yollayarak etkinliklerini politik bir propaganda üssüne dönüştüren Suavi'nin, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı çıkanlarla birlikte hareket ettiği delilleriyle sabittir. Bu kişinin Beykoz'un en önemli ve onurlu gününde sahne alması, millî duyguları yok saymak anlamına gelir ve bu tutum kesinlikle hoş görülemez" ifadeleri yer aldı.

MHP'nin hedef göstermesinin ardından bir grup faşist konseri bastı. Ülkücü işaretleriyle Suavi'ye saldırı girişiminde bulundu. Faşistler "Beykoz'da terörist istemiyoruz" sloganı attı.

Suavi ise konser sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Dünya Beykozlular gününde çok keyifli bir sahne, eelenceli bir gece yaşadık. Katkı verenlere, benimle birlikte söyleyenlere ve ev sahipliği yapan Alaattin Köseler başkana ve ekibine içten teşekkürler. Gayrısı 'teferruat.'"