20 Eylül 2024 Cuma

Mersin Kadın Platformu: Çocuk Bakanlığı kurulsun

Mersin'de çocuk istismarlarına karşı eylem yapan kadınlar, Çocuk Bakanlığı'nın kurulmasını istedi.
Mersin Kadın Platformu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, cinsel istismara dikkat çekti.
 
"Çocuk istismarı örtbas edilemez" ve "Çocuk istismarı aklanamaz" pankartlarını açan kadınlar "Faili tutukla, istismarı aklama" sloganı attı. Platform adına konuşan Zübeyde Akpınar, çocukları koruyan hiçbir politikanın hala hayata geçirilmediğini söyledi.
 
Son yıllarda çocuk istismarında artış yaşanmasının temel nedeninin bir çocuk bakanlığının olmayışına bağlayan Akpınar, "Ülke gündemine oturan Ensar Vakfı'ndaki istismar vakası, İstanbul'da bir kamu hastanesinde çocuk yaştaki hamileliklere dönük hazırlanan raporların gizlenmesi, Tarsus'ta devletin gözetiminde olan kuran kursunda imam tarafından çocuklara dönük istismar olayı gibi birçok yaşanan istismarı devlet çözmediği gibi olayları gizlemeye çalışmıştır. İstismar suçlusu yetişkinlerin korunması istismar olayını arttıracağı gibi çocukları korumayarak, gerekli önlemleri almayarak, hatta teşvik edici siyaset dili ve hukuksal uygulamalarıyla hükümet ve devleti suçlu haline getirmektedir" dedi.
 
'İSTİSMARA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ'
 
Hükümetin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını kurarak kadınlara ve çocuklara yönelik ayrı bir çalışma yürütmek istemediğini ortaya koyduğunu ifade eden Akpınar, iktidarın çocukların eğitimini laik devlet okullarında değil de istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı gibi vakıflara, Kuran kurslarına, dini yurtlara emanet ederek çocukların geleceğini görmezden geldiği aktardı. Çocuk istismarları için mücadele edeceklerini belirten Akpınar, Çocuk Bakanlığı'nın kurulmasını talep etti.