16 Eylül 2024 Pazartesi

MERSEN direnişçileriyle dayanışma etkinliği düzenleniyor

Birleşik Metal-İş üyesi MERSEN işçilerinin grevinin 125. günü olan 21 Ağustos'ta fabrika önünde dayanışma etkinliği düzenlenecek. Birleşik Metal-İş, "Sendika haktır" diyen MERSEN işçilerinin etkinliğine katılma ve dayanışmayı yükseltmeye çağırdı. 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan, Fransa merkezli MERSEN fabrikasında Birleşik Metal-İş üyelerinin yıllardır gasp edilen toplu sözleşme hakkı için başlattıkları grev, dördüncü ayını doldurdu.

"Sendika haktır" diyen MERSEN işçilerinin ilk günkü kararlılık ve dirençle mücadelesini sürdürdüğünü kaydeden Birleşik Metal-İş, "MERSEN işçisi arkadaşlarımızın yalnız olmadığını göstermek için şanlı grevimizin 125'inci gününde, 21 Ağustos'ta, fabrika önündeki grev alanında bir dayanışma etkinliği düzenliyoruz. Konfederasyonumuz DİSK'in Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve sendikamızın Genel Başkanı Özkan Atar ile Genel Yönetim Kurulumuzun da katılımıyla gerçekleşecek etkinlikte, sanatçı dostumuz Erdal Bayrakoğlu sahne alacak" dedi. 

"MERSEN'e sendika halaylarla girecek" demek için işçi ve emekten yana olan herkes etkinliğe çağrıldı.