22 Eylül 2024 Pazar

Melilla'daki mülteci katliamı Frankfurt'ta protesto edildi

Fas-İspanya sınırında onlarca mültecinin iki ülkenin işbirliğiyle katledilmesine karşı Frankfurt'ta yürüyüş düzenlendi. Hessen Mülteci Forumu tarafından örgütlenen eylemde Avrupa sınırlarında 50 bin mültecinin ölümünden AB politikalarının sorumlu olduğu vurgulandı.

Avrupa Birliği ülkelerinin mültecilere yönelik saldırgan tutumu ve son olarak Fas-İspanya işbirliğinde onlarca göçmenin katledilmesi Almanya'nın Frankfurt kentinde protesto edildi.

Hessen Mülteci Forumu tarafından düzenlenen eyleme çok sayıda mülteci örgütü, sendika ve kitle örgütü katıldı. Fas Konsolosluğu'ndan başlayan ve İspanya Konsolosluğu'nda sona eren yürüyüşün ardından konuşmalar yapıldı.

'AB'NİN MÜLTECİ POLİTİKALARINI ELEŞTİRMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Seebrücke temsilcisi konuşmasına İspanya'da bugün 83 noktada yapılan eylemleri selamladı. İspanya konsolosluğu önüne ilk kez gelmediklerini, daha önce pek çok katliam yaşandığını ve tepki gösterdiklerini söyleyen Seebrücke temsilcisi, Avrupa Birliği'nin mültecileri katleden politikalarını eleştirmekten ve mahkum etmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Medico International adına yapılan konuşmada, Melilla'da katledilen mülteci sayısının yüksek olmasının nedeninin yaralılara tıbbi yardım yapılmaması olduğu vurgulandı.

Alarmphone adına yapılan konuşmada, İspanya izlenimlerini aktarırken, mültecilerin hakları için çalışan Pro Asyl kurumu, her yıl ölen mülteci sayısının arttığını söyledi. AB sınır rejiminin Melilla'da ölülerin cesetlerini isimsiz toplu gömdüğünü ve ölüye saygı göstermediği belirtilen konuşmada, "Haksızlığın ve hukuksuzluğun sona ermesine ihtiyacımız var" denildi.

Öğretmenler ve Eğitimciler Sendikası GEW, Afrikalı göçmen örgütleri ve AGİF adına da konuşmalar yapıldı.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) temsilcisi konuşmasında, AB sınırlarında yaşanan mülteci katliamlarının Batılı emperyalist ülkeler tarafından yeni göçleri engellemek adına yapıldığını söyledi. Mülteci katliamlarına sessiz kalmayacaklarını söyleyen AGİF temsilcileri, ölümleri durdurmak için kapitalist düzene karşı mücadele etmenin önemine dikkat çekti.