23 Eylül 2024 Pazartesi

Mehmet K., açlığa mahkum edilen milyonlarca kişiden sadece biri

Pandemide işsiz kalan garson Mehmet K., karnını doyurmak için çöpten topladığı yiyecekleri yiyiyor. K., AKP iktidarının açlığa mahkum ettiği milyonlarca işçi ve emekçiden sadece biri.

Korana salgını ile var olan ekonomik kriz derinleşti. Sermayeden yana paketler açıklayan iktidar, işçi ve emekçileri yoksullağa mahkum etti. Milyonlarla işçi ve emekçi, işsiz kaldı, evine ekmek dahi görümiyor. Bunlardan biri de Ankara'da bir kafede garsonluk yapan 37 yaşındaki Mehmet K.

Salgın nedeniyle çalıştığı yer kapanan Mehmet K., iş bulamadığı için çöp konteynerlerini karıştırıp yiyecek aramaya başladı.

Mehmet K., sosyal medya yaptığı paylaşımda, "Açım, işsizim, çaresizim, hiçbir gelirim yok. Her gün çöplerden yiyecek topluyorum, virüsü düşünmüyorum" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Annesi kendisini doğururken hayata veda eden ve 2006 yılında yaşamını yitiren babaannesiyle birlikte büyüyen Mehmet K., 2011'de Çorum'dan Ankara'ya gelerek, önce pazarcılık sonra garsonluk yaptı.

Mehmet K., bir diğer paylaşımında ise, "Milyonlarca yoksul var. Bu dünyaya herkes sığdı, biz sığmadık. Açlıktan öleceğim, yoksulluktan ev kiramı ödeyemiyorum faturalarımı ödeyemiyorum, yiyeceğim içeceğim yok" dedi.

Mehmet K.'ya Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım yapıldı.