21 Eylül 2024 Cumartesi

Megam Tekstil'de sendika üyesi 6 işçi daha işten atıldı

Megam Tekstil'de DİSK/Tekstil'e üye olan 6 işçi daha işten atıldı. Sendikalaştıktan sonra baskıların ve işten atmaların başladığını dile getiren işçiler, fabrika önünde direnişte.

Megam Tekstil'de DİSK/Tekstil'e üye olan 6 işçi daha işten atıldı. Kendilerine mekanik bakım atölyesinin başkasına devredileceği gerekçesinin sunulduğunu ifade eden işçiler, "Fabrikada üretimin bir parçası. Başkasına devredilmesi mümkün değil, mantıklı da değil. Asıl amaç sendikalı işçileri cezalandırmak" dedi.

Geçtiğimiz hafta, örgütlenme çalışmaları içinde yer alan ve anayasal hak olan sendikalaşmayı engelledikleri için, fabrikadaki yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunan Necat Gündüz'ün işten atılmasından sonra 6 işçi daha işten atıldı.

Evrensel'in haberine göre; işten atmaların yanında gülünç gerekçelerle haklarında soruşturma açıldığını ifade eden işçiler, "Şarkı söylediniz, ciddiyet gerektiren bir durumda müşterilerin yanında manasız güldünüz, bu gibi tavırlar sergileyerek firmanın prestijini olumsuz yönde etkilediniz' diye savunma istiyorlar" dedi. Bir başka işçi ise yanındaki arkadaşıyla sohbet ettiği gerekçesiyle ‘uyarı' cezası verildiğini söyledi.

Tüm bu süreçlerin sendikalaştıktan sonra başladığını dile getiren işçiler, "Tüm bunların amacı sendikadan istifa ettirmek" dedi.

Fabrika önündeki direnişlerini sürdüren işçiler ise "Ne olursa olsun, sendikalı olmak, bizim yasal ve anayasal hakkımız. Daha iyi koşullarda çalışmak, daha iyi bir ücret almak, çocuklarımıza daha güvenli bir gelecek sağlamak için, sendikalı olmaktan, bunun için de mücadelemizi sürdürmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

DİSK/Tekstil Örgütlenme Daire Başkanı Savaş Testici de işten atmalara ve işçilere verilen cezalara karşı gerekli işlemleri başlattıklarını, fabrika önündeki direnişi sürdüreceklerini söyledi.