5 Ekim 2024 Cumartesi

MED TUHAD-FED eşbaşkanına hapis cezası

MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Elif Haran hakkında "örgüt üyesi" iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Elif Haran'a, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılandığı davadan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Haran hakkında yürütülen iki ayrı soruşturmanın birleştirilmesiyle açılan davanın karar duruşması, Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Haran katılmazken, avukatı Mehdi Özdemir hazır bulundu.

Duruşmada, bir önceki celsede ceza istemiyle verdiği esas hakkındaki mütalaasını yineleyen savcı, Haran'ın Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Rosa Kadın Derneği faaliyetleri gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan Haran'ın avukatı Mehdi Özdemir, açık tanık Ekrem Demir'in müvekkilinin "örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğüne" dair beyanın soyut bir iddiadan ibaret olduğunu dile getirdi. Özdemir, müvekkilinin katıldığı eylemlerde suç teşkil eden bir unsur bulunmadığını da söyledi. Tanık beyanlarının asılsız olduğunu dile getiren avukat Özdemir, müvekkilinin beraatini istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Haran'a "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.