23 Eylül 2024 Pazartesi

Maxmur halkı: Sömürgeci, faşist ve ihanetçi çizgi yenilecektir

Maxmur'da binlerce kişi AKP-MHP iktidarının KDP ortaklığıyla gerçekleştirdiği işgal saldırısına tepki gösterdi. 

AKP-MHP faşist iktidarının KDP işbirliğiyle 17 Nisan'da Zap,  Avaşîn ve Metîna'ya yönelik başlattığı işgal saldırılara karşı tepkiler büyüyor. Federe Kürdistan Bölgesi'ndeki Maxmur kampında binlerce kişi, Irak devletinin kontrol noktasına kadar yürüyerek saldırılara tepki gösterdi. Yürüşün ardından gerçekleştirilen açıklamada konuşan Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, "Kürtleri yok etmeyi çağın başarısı olarak gören AKP-MHP ittifakının" planlarını hayata geçirmek için saldırılarını yeniden hızlandırdığını ifade etti.

Budak, sözlerine şöyle devam etti: "Bilindiği gibi yarın Êzidî halkımızın kutsal Çarşema Sor Bayramı. Irak ordusu ise dün geceden beri Şengal'e saldırılar düzenliyor. Irak devleti, Maxmur ve Şengal'e saldırması için Türk devletine Irak topraklarının kapılarını açmaktadır. KDP güçleri, bu saldırıların ortağı olmuştur. Roj çeteleri, Gulan ve Zerevan güçleri, Medya Savunma Alanları'na yerleşerek Türk devletine yol açmaktadır. Kuzey Kürdistan'da kendi halkının katliamını gerçekleştirmek için görevlendirilen korucular, sınır hatlarına toplatılmaktadır. Hiç şüphe yok ki hiçbir diktatöryal güç bir halkın, gerillanın direnişi önünde duramaz. Özgürlük isteyen Kürt halkı zaferi elde edecektir. Sömürgeci, faşist ve ihanetçi çizgi ise yenilecektir. 21'inci yüzyıl buna tanıklık edecektir."

Binlerin katılımıyla gerçekleşen eylem sloganlarla son buldu.

Saldırıların gerçekleştiği Zap bölgesindeki gazeteciler ise, 6'sı rütbeli olmak üzere en az 44 Türk askerinin yaşamını yitirdiğini, 32'sinin ise yaralandığını belirtti.

Türkiye, şu ana kadar sadece Türk özel kuvvetlerine bağlı bir üsteğmenin öldüğünü ve 4 askerin yaralandığını kabul etti.