20 Eylül 2024 Cuma

Marx'ın mezarı başında anma

Londra'da komünistler Karl Marx ve Mehmet Aksoy'un mezarı başında anma düzenledi, "Ölümsüzlerimizin adanmışlığı en önemli ölçümüzdür" dedi.

İngiltere'nin Başkenti Londra'da Marksist Leninist komünistler Kasım Şehitler Ayı vesilesiyle Marksizmin kurucu ustası Karl Marx'ı ve YPG saflarında ölümsüzleşen Mehmet Aksoy'un mezarı başında andı.

Karl Marx'ın anıtı önünde saygı duruşu gerçekleştiren komünistler, "Anılarına bağlı kalacağız" dedi.

Konuşmada, "Türkiye'de, Kürdistan'da ve Avrupa'da Kasım ayı vesilesiyle ölümsüzlerin huzurunda devrim ve sosyalizme bağlılığımızı yinelemek bir meydan okuyuştur" dedi.

Marksizm-Leninizmin, bilimsel sosyalizmin kurucu önderlerinden Karl Marx'ın öğretisinin güncelliğini koruduğunu vurgulayarak, "MLKP, bu öğretiye bağlı kaldığı gibi devrimin zaferi ve sosyalizmin kuruluşu, kadınların kurtuluşu uğruna her türlü bedeli göze alarak mücadeleyi yükseltecek" dedi.

MLKP'ye dünya ve Türkiye-Kürdistan'da içerisinden geçilen gericilik yıllarında Marksizm-Leninizm adına, sosyalizm adına, devrimci birikimlerin tümünün savunulması ve geliştirilmesi için tarih tarafından büyük bir misyonun yüklendiğinin altını çizilen konuşmada, "Onun ve ölümsüzlerimizin adanmışlığı en önemli ölçümüzdür" dedi.