7 Ekim 2024 Pazartesi

Marmaris'te Deniz Poyraz eylemi: Gün faşizme karşı mücadele günüdür

HDP Marmaris İlçe Örgütü, Deniz Poyraz'ın katledilmesini yaptığı eylemle protesto etti. eylemde yapılan açıklamada, "Gün susma günü değil gün faşizme karşı bir arada durma, kenetlenme ve haykırma günüdür" denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Marmaris İlçe Örgütü, Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

"Denizlerimiz tükenmeyecek, poyrazımız esmeye devam edecek" pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan HDP Marmaris ilçe Eşbaşkanı Güven Göknar, saldırının planlı ve sistematik olduğunu söyledi.

Göknar, "İzmir'de katliam girişiminin gerçekleştirildiği 17 Haziran 2021 günü sadece Türkiye demokrasisi adına değil, Türkiye halklarının bir arada yaşaması adına da önemli eşiklerden biridir. 17 Haziran'dan sonra her gün, Türkiye halklarının geleceğini karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı dayanışmanın ve bir arada yaşamın savunulması gereken tarihi bir gündür" dedi.

"Demokratik ve özgür bir geleceği ancak bir araya gelerek inşa edebiliriz" diyen Göknar, "Bugün HDP'nin yanında olmak toplumsal bir sorumluluktur. Bu sorumluluktan kaçmak önümüzdeki yılları karanlık bir tabloya çevirebileceği açıkça ortadadır. Karanlığı aydınlığa çıkarmanın yolu cesaretten geçer ve bu günler Türkiye halklarına dair sözü olanların cesaret testinden geçtiği günlerdir. Cesaret faşizmin en büyük panzehiridir" ifadelerini kullandı.

Göknar, "Deniz ve binlerce yoldaşımızın mücadelesine yakışır şekilde bu ülkeye barışı ve demokrasiyi getirene kadar bir an bile olsun duraksamadan onurlu ve haklı yürüyüşümüze devam edeceğiz. Gün susma günü değil gün faşizme karşı bir arada durma, kenetlenme ve haykırma günüdür" diye belirtti.