23 Eylül 2024 Pazartesi

Marmara Park AVM davasında 4 sanığın 22'şer yıl hapsi istendi

Esenyurt'ta Marmara Park AVM'de 2012'de 11 işçinin yanarak yaşamını yitirmesine ilişkin davada Kaldem İnşaat'ın ortaklarının da aralarında bulunduğu 4 sanığın 22'şer yıl 6'şar ay hapsi istendi.

Esenyurt'taki Marmara Park AVM inşaatı şantiyesinde yer alan çadırlarda 2012'de çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangına ilişkin 15 sanığın yargılandığı dava Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, 2 tutuksuz sanık ile tarafların avukatları katıldı. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, birden fazla bilirkişi raporunun hazırlattırıldığını belirtti.

Mütalaada, Kaldem İnşaat'ın ortakları olan sanıklar Mehmet Altun, Kadir Altun, Abdullah Altun ve elektrik teknikeri Şaban Bakırcı'nın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma" suçundan 2'şer yıl 8'ar aydan 22'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Diğer sanıklar Cem Yıllar, Hikmet Tezcan, Hakan Mintaş, Yalçın Arıcı, Cemal Birol Meral, Nuri Şener Tığlı, Ömer Faruk Gülmez, Ahmet Selahattin Sakarcan, Orhun Kartal, Vehbi Engin Öztürk ve Çoşkun Yılmaz'ın beraatleri talep edilen mütalaada, sanıklar hakkında "genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması" suçundan ceza verilmesine yer olmadığına kararı verilmesi istendi.

Mütalaada ayrıca, Kayı İnşaat firmasının dosyada ismi tespit edilemeyen İSG yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulunulması talep edildi.

Sanıklar Nuri Şener Tığlı ve Cem Yıllar, beraatlerini istedi.

Sanık avukatlarının bir bölümü müvekkillerinin beraatini isterken, bir bölümü mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, beyanda bulunmak için bir kısım sanık avukatlarına süre vererek, duruşmayı erteledi.