4 Ekim 2024 Cuma

Mardin'de tecride karşı eylem

Açlık grevlerine ilişkin yapılan eylemde konuşan HDP'li Pero Dündar, "Tutsaklar cezaevlerindeki hak ihlalleri ile İmralı'da süren tecride karşı her zaman seslerini çıkarıyorlar" dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı hapishanelerdeki açlık grevi direnişi 62. gününde. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü, parti binası önünde tutsaklara destek açıklaması yaptı.

Eyleme Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar katıldı. Açıklamada "Em tecrîdê bişkînin faşîzmê hilweşînin/Tecridi kıracağız, faşizmi parçalayacağız" pankartı açıldı, "Bijî berxwedana zindana" sloganı atıldı.

Eylemde konuşan HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, hapishanelerdeki açlık grevlerinin 62 gündür devam ettiğini belirterek, hapishanelerde hemen her gün hak ihlalleri ve hukuksuzluklar yaşandığını söyledi. 

HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar da yaptığı konuşmada bir ülkede hapishanelerinin çok olmasının hukuksuzluğun yoğun olduğu anlamı taşıdığını söyledi. Hukuksuzluk ve işkencenin olduğu ülkelerin insan haklarından uzak olduğunu ifade eden Dündar, "Türkiye cezaevlerinde tutuklular rehin olarak tutuluyor. Hukuksuzluklara karşı her yıl yeni bir eylem ortaya çıkıyor. Tutsaklar cezaevlerindeki hak ihlalleri ile İmralı'da süren tecride karşı her zaman seslerini çıkarıyorlar. İktidar ise tüm bunlara karşı sessizliğini koruyor. Adalet Bakanlığı'nın adalet ile alakası yok" ifadelerini kullandı.

Sessizliğin açlık grevi eylemlerini ağırlaştıracağını söyleyen Dündar, tutsakların seslerini duyuracaklarını kaydetti.