4 Ekim 2024 Cuma

Mardin'de gözaltılar protesto edildi

Mardin Emek ve Demokrasi Platformu, Diyarbakır merkezli 4 ilde sendika ve siyasetçilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Mardin Emek ve Demokrasi Platformu, Diyarbakır merkezli 4 ilde yapılan ev baskınlarında 19 sendika ve siyasetçinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

"Baskılar ve gözaltılar bizi yıldıramaz" pankartı açıldığı eylemde basın açıklamasını KESK Mardin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Deniz Araç okudu. 8 Kasım günü yapılan ev baskınlarında 19 arkadaşlarının gözaltına alındığını belirten Araç, gözaltına alınanların çağrıldığı durumda kendilerinin emniyete giderek ifade verebilecek kişiler olduğunu söyledi. Yapılan operasyonun toplumsal korku yayma ve sindirme amaçlı olduğunu dile getiren Araç, operasyonlarla amaçlananın aksine mücadelelerinin daha da büyüyeceğini ifade etti. Sivil toplum örgütü yönetici ve üyelerine dönük operasyonun örgütlü mücadelelerini hedef aldığını kaydeden Araç, "Hukuksuz uygulamalar ile toplumsal muhalefetin öncülük ettiği toplumsal sendikacılık anlayışı pasifize edilerek, sendikasızlaştırma yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Araç, "Buradan bir kez daha tekrar ediyoruz ki; bizler hak savunucuları olarak alacağınız bütün hukuksuz, adaletsiz kararlarınıza, uygulamalarınıza rağmen vazgeçmeyip, boyun eğmeyip mücadelemizi kaldığımız yerden sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.