22 Eylül 2024 Pazar

Maliye emekçileri ücret adaleti için eylem yaptı

BES Ankara ve Adana'da maliye emekçileri arasında fırsat eşitsizliği ve ücret adaletsizliğine son verilmesi için eylem yaptı. 

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara ve Adana şubeleri, maliye emekçileri arasında fırsat eşitsizliği ve ücret adaletsizliğine son verilmesi talebiyle eylem yaptı.

Ankara'da Gelir İdaresi Başkanlığı önünde "Maliye emekçileri arasında fırsat eşitsizliği ve ücret adaletsizliğine son verilsin" yazılı pankart ile yapılan eyleme, BES Genel Başkanı Serpil Akpınar da katıldı.

'LİYAKAT SINAVLARININ ESAS ALINMASI İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Genel Başkanı Serpil Akpınar, "Yıllarca Hazine ve Maliye Bakanlığında emek vermiş arkadaşlarımızın idari bir kadro olmamasına rağmen mülakata tabi tutulmasını kabul etmiyoruz. Şimdiye kadar bizler unvan ve görevde yükselme sınavlarında liyakatın esas alınması için mücadele ettik ve bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. 

Basın metnini okuyan BES 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Erdoğan, maliye emekçilerinin önce gelir ve giderle daha sonra da kurum için de uzman olan-olmayan olarak ayrımlara tabi tutulduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Defterdarlık ve Gelir Uzmanlığı sınav süreçlerinde ortaya çıkan farklı uygulamalar da ayrı bir eşitsizliği ortaya çıkarmıştır. Yaşanan süreç maliye emekçilerini bölerken belki de en önemli kayıp aliyeci üst kimliğinin yok olması olmuştur. Zaten kamu görevlisi olan maliye emekçileri KPSS'ye girmek, uzmanlık sınavlarının ön koşulu olarak dayatılmış, lisans mezunu olma şartı belli bir yaşın üzerindeki maliye emekçilerini açık öğretim fakültelerine mahkum etmiştir" ifadelerini kullandı.

'NEMALANMAYI PLANLAYAN SENDİKALARA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ'
Erdoğan, "Sendika olarak başarı puanının artırılması ve mülakat koşulunun getirilmesine ilişkin hukuk büromuz yürütmenin durdurulmasını da içeren dava açma hazırlıklarını yapmakta olup dava dilekçemiz en kısa zamanda maliye emekçileri ile paylaşılacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı, çalışanlarının taleplerine kulak vermeye çağırıyor, bu süreçten nemalanmayı planlayan sendikalara pabuç bırakmayacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. " dedi.

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ KARARLILIKLA YAPACAĞIZ'
Adana'da ise "Fırsat eşitliği istiyoruz. Mülakat değil liyakat" yazılı pankartla Seyhan 5 Ocak Vergi Dairesi önünde açıklama yapıldı. Basın metnini okuyan BES Adana Şube Başkanı Fatma Sarıoğuz, sınavla mülakat getirilmesine tepki gösterdi ve adil bir düzenleme istedi.

Sarıoğuz, şöyle devam etti: "Açılacak sınavlarda mülakat koşulunun kaldırılarak 70 puan alan tüm maliye emekçilerinin uzmanlık kadrolarına atanması için mücadele etmeye devam edeceğimizi sınav süreçlerinin adil olması için sendika olarak üzerimize düşeni kararlılıkla yapacağımızı kamuoyu ve maliye emekçileri ile bir kez daha paylaşıyoruz."