20 Eylül 2024 Cuma

Mahkeme tecavüzden yargılanan erkeği korudu

Tecavüz suçundan yargılanan M.A. hakkında savcının "nitelikli cinsel istismar" suçundan cezalandırılma ve tutuklanma talebini reddeden mahkeme heyeti, tecavüz sanığının tutuksuz yargılanmasına karar verdi. 

Kınalıada'da G. T.'yi tecavüz eden sanık M.A.'nın yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü.

31 Aralık 2017 tarihinde G. T. isimli kadına tecavüz etmek suçundan M.A. hakkında açılan davanın 3'üncü duruşması Kartal'da bulunan Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuksuz yargılanan sanık M.A.'nın katıldığı duruşmada G.T. ile avukatları hazır bulundu. Duruşmayı çok sayıda kadın örgütü de takip etti. 

DURUŞMA KAPALI GÖRÜLDÜ
Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada M.A.'nın avukatı söz alarak duruşmanın gizli yapılmasını talep etti. G.T.'nin avukatı Rozerin Seda Kip ise duruşmada gizli bir şeyin kalmadığını o nedenle duruşmanın açık ve aleni yapılmasını istedi. Talepleri değerlendiren mahkeme başkanı, duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi. 

Kısa bir aradan sonra kapalı bir şekilde devam eden duruşmada daha önceki verdiği beraat yönündeki mütalaasını değiştiren savcı, bu kez sanığın "nitelikli cinsel istismar" suçundan cezalandırılmasını istedi. Savcı ayrıca, sanığın tutuklanmasını isterken, mahkeme heyeti bu talebi kabul etmedi.

SAVCININ TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatının esas hakkındaki savunması için süre verilmesi talebini kabul ederek duruşmayı 20 Kasım'a erteledi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI 
Duruşma sonrası yapılan basın açıklamasında, kadınların hiçbir zaman yalnız olmadığını ve bugün davada bunu gördüklerini kaydeden avukat şöyle konuştu: "Dayanışan benimle birlikte burada olan hem avukatlara hem de kadın derneklerine çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki celse 20 Kasım'da. Esas hakkındaki savunmalarla beraber bizler, dosyamızda mevcut bulunan delillerle dosyayı ibraz edeceğiz. Karar duruşmasına bütün kadınları dayanışmaya bekliyorum."