19 Eylül 2024 Perşembe

Mahkeme bu kez tecavüzcü imama inanmadı

24 yaşındaki yeğenine tecavüz eden 42 yaşındaki imam Abdulkadir İ.'ye 23 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme gerekçeli kararında "genç bir kadının öz dayısına böyle bir suç isnat etmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğuna" vurgu yaptı. Muş'un Malazgirt ilçesinde görevli imam Abdulkadir İ., Erzurum'da yeğenine tecavüz ettiği suçlamasıyla gözaltına alınıp, 11 Ağustos 2017'de tutuklandı. 
 
Dayısı Abdulkadir İ.'nin kendisine 2016 yılında tecavüz ettiğini belirten kimliği açıklanmayan genç kadın, tehditler nedeniyle bunu kimseye anlatamadığını söyledi. Abdulkadir İ.'nin tecavüze uğradığını anlatması durumunda kendisini öldürmekle tehdit ettiğini söyleyen genç kadın, "Zaten kimse sana inanmaz, ben imam olduğum için herkes bana inanacaktır. En sonunda sen suçlu çıkarsın" dediğini aktardı. Korktuğu için kimseye bir şey diyemediğini anlatan genç kadın tecavüz sonucu hamile kalması ile yaşadıklarını ailesine anlattığını söyledi. Adli Tıp Kurumu incelenmesi sonucunda genç kadının doğurmak zorunda kaldığı bebeğin babasının imam Abdülkadir İ. olduğu belirlendi.
 
MAHKEME 'TAHRİK SAVUNMASINA' İTİBAR ETMEDİ
 
Tecavüzcü imam Abdulkadir İ. cezadan kurtulmak için "Uyurken kendisi odama girmiş. Ben farkında olmadan rızam dışında cinsel ilişkiye girmiş. Uykulu olduğum için olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamıyorum. Kendisi kaldığım odaya gelerek rızam dışında benimle cinsel ilişkiye girmiştir. Asıl ben ondan şikayetçiyim" iddiasında bulundu.
 
Mahkeme Abdulkadir İ.'ye "zincirleme şekilde tehdit" suçundan 1 yıl 3, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan ise 22,5 yıl hapis cezası verdi. 
 
Mahkeme, gerekçeli kararında, genç bir kadının öz dayısına böyle bir suç isnat etmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğuna vurgu yaptı. 
 
Ayrıca Abdulkadir İ.'nin savunmalarının suçtan ve ceza almaktan kurtulmaya yönelik, zaman içerisinde kurgulanmış beyanlardan ibaret olması nedeniyle savunmalarına heyetçe itibar edilmediğine işaret edildi.